fbpx
Menu & Search

Oldtajmer susret povodom stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu

Oldtajmer susret povodom stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu

Stogodišnjica od primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se danas u čitavom svetu, pa samim tim i kod nas, u zemlji koja je podnela ogromnu žrtvu za okončanje velikog svetskog sukoba. Priliku da to obeleži na specifičan način kreirao je i Oldtimer club Beograd skupom oldtajmera ispred Skupštine grada Beograda. To svakako nije bio običan susret po prelepom novembarskom suncu, već je na njemu jedna zvezda sijala još jače.

Packard kamion model E iz 1915. godine korišćen u proboju Solunskog fronta, pronađen i restauriran od strane porodice Hadžić uz svesdrnu podršku Packard kluba Amerika, zauzeo je centralnu poziciju ispred platoa gradske skupštine. Mnogobrojni sugrađani koje je u neobaveznoj šetnji ova izložba zatekla, zastali su da se dive ovom pre svega istorijskom blagu, a onda i savršenoj restauraciji i kratkoj istorijskoj lekciji koju ovaj kamion nosi, a koju su mogli da pročitaju na izloženom panou. Iskreno se nadamo da ćemo u skorije vreme i mi posvetiti zasebnu priču ovom kamionu gde ćete saznati sve pojedinosti.

Brojni klasici ovaj put su bili podrška istorijskom danu, a među njima su se isticali Mercedes-Benz 190SL, dva primerka Chevrolet Corvette C3, jedan Ford F1, Bentley R Type iz 1954. godine, Dodge Custom 7 iz 1948. ali i brojni drugi ljubitelji i članovi Oldtimer kluba Beograd koji su protegli točkove svojim oldtajmerima. Završetak izložbe krunisala je paradna vožnja ulicama Beograda, predvođena pomenutim kamionom, koji  je potpuno funkionalan pored toga što izgleda sjajno. Ovaj susret najverovatnije i zatvara sezonu ovogodišnjih oldtajmer okupljanja u Beogradu.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments