fbpx
Menu & Search

Petnaesta godišnjica Slovenačke veteranske auto-moto asocijacije

Petnaesta godišnjica Slovenačke veteranske auto-moto asocijacije

svamz_logo

U malom slovenačkom gradu Vranskom održana je proslava petnaeste godišnjice Slovenačke veteranske auto-moto asocijacije (SVAMZ). Tim povodom, 30. avgusta tekuće godine, članovi centra za bezbednu vožnju AMZS dovezli su skoro 800 vozila na ovo okupjanje. Vreme je bilo savršeno, može se čak reći da se radilo o jednom od onih dana u avgustu kada ste zaista mogli da osetite pravo leto. Hrana koju je spremila gostionica Lisjak je bila odlična, dok se za atmosferu pobrinuo ansambl Lun’ca.

Velika većina učesnika pristigla je između 8 i 11 časova i svi su pored serijskog broja dobili i mali poklon sa vaučerom za ručak, a popunjena prijava za prisustvo na skupu je značila i mogućnost učestvovanja u nagradnoj igri. Organizatori su ove godine nadmašili sami sebe pa su tako odličnom organizacijom parking mesta impresionirali sve posetioce koji su i za ostatak okupljanja imali samo reči hvale. Nakon ručka podeljene su nagrade za pojedine učesnike, dok su specijalna priznanja dodeljena i privatnim muzejima koji vode brigu o pokretnoj istorijskoj zaostavštini Slovenije.

Sva vozila su bila poređana po tematskim celinama: motori, putnički automobili, kombiji i dostavna vozila, kamioni i vozila za specijalne namene. Tu su bili i automobili proizvođeni u Sloveniji i nekadašnjoj Jugoslaviji: Zastave, Citroeni, Renoi, IMV vozila, Volkswagenove Bube, Golfovi itd. Okupljanje u Vranskom obeležili su i brojni Mercedesi, Jaguari, Poršei, američki muscle automobili, ali i udobne limuzine. Ljubitelji dvotočkaša su dobili svoj kutak koji je bio ispunjen motorima različitih klasa, marki i modela, a čak je i broj komercijalnih vozila bio impozantan. Pored izložbe automobila, kreirana je i bogata berza delova uz prezentaciju malih preduzetnika i njihovih proizvoda. Znamenite automobile ispratili su i znameniti ljudi pa su se tako među prisutnima našli gospodin Jožef Ciraj, tu je bio i predsednik Hrvatskog oldtimer saveza — gospodin Presečki, koji je došao svojim oldtajmerom, gradonačelnik grada Vranskog koji je bio domaćin skupu, kao i predstavnici kompanija sa kojima SVAMZ asocijaca sarađuje.

Izvor: SVAMZ

0 Comments