fbpx
Menu & Search

Plavnica Vol. 4 – 2015.

Plavnica Vol. 4 – 2015.

Već četvrti put za redom, i to sa velikim uspjehom, ekipa momaka sa crnogorskog foruma montenegro-racing.com je u nedelju, 10.maja, na jednom od najljepših podgoričkih izletišta, Plavnici, organizovala tradicionalno najveće okupljanje automobilista u Crnoj Gori. Ni najavljena mogućnost kiše, koja je na sreću zaobišla ovaj kraj, nije spriječila ogroman broj posjetilaca iz mnogih gradova Crne Gore da dođu i vide kakvim se to tuning autima, supersportskim, rijetkim i unikatnim automobilima, kao i sportskim motociklima mogu pohvaliti crnogorski ljubitelji brze vožnje.

Stotine posjetilaca je, uz odgovarajuće zvuke DJ-a, sa radoznalošću i oduševljenjem obilazilo na desetine vidno sređenih automobila i motocikala, trudeći se da uhvate šta je to sve na njima modifikovano, počev od motora, preko ogibljenja, ozvučenja, unutrašnjosti do karoserijskih dodataka. Sa nestrpljenjem se očekivao i najavljeni izbor najglasnijeg auspuha, najnižeg auta  te najlajkovanijeg auta. Jednaku pažnju kao i predstavljeni tjunirani automobili i dvotočkaši je privuklo i nekoliko supersportskih automobila, pogotovo tri Ferrarija, Maserati Granturismo Coupé, Nissan GT-R i Nissan 370Z.

Ono čime je ovaj skup zavrijedio da se ponovo nađe na stranicama našeg sajta jeste da su, kao i prethodne godine, organizatori pozvali u goste i predstavnike oldtajmer scene, koji su se sa velikim zadovoljstvom i u priličnom broju odazvali pozivu domaćina. Najbrojnije su bile legendarne Volkswagenove bube , kako u fabričkom stanju, preko onih manje ili više u sportskom maniru izmijenjenih, sve do 1303 Super Bube sa desnim volanom, kompletno izmijenjene unutrašnjosti, ogibljenja i motora, koju je vlasnik prije par godina doveo čak iz Australije. Boje Njemaca su branili i BMW 700 LS, zatim Opel Kadett C kao i Ford Granada. Sa po jednim igračem su se pojavile i Francuska i Italija, u vidu modela Citroen Ami 8 i Alfa GT 1300 Junior. Engleski predstavnik je bio Hillman Hunter, a Amerikanci su u napad poslali Ford Fairline i jedinstveni Ford T iz tridesetih godina. Na kraju Domaći, u sastavu Zastava 1100 Mediteran, par Fića i više friziranih Jugića.

Uz čestitke organizatorima i želju da naredni skup bude još bolji i brojniji, donosimo vam nekoliko fotografija ‘stare garde’, a zainteresovane da vide i ‘mlade snage’ pozivamo da posjete pomenuti forum ili njihovu facebook stranicu.

Autor teksta: Nebojša Raspopović
Autor fotografija: Śora Mitrović

0 Comments