fbpx
Menu & Search

Pomoć ugroženima od poplava

Pomoć ugroženima od poplava

Kultura obožavanja automobila i drugih oblika društveno usađenih potreba padaju kao domine pred neophodnostima proizašlim iz nezapamćenih poplava koje su pogodile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Iako potreba za pomaganjem ugroženim bićima treba da postoji stalno i uvek, odjek veće društvene katastrofe zaustavio je svakidašnji životni tok. Tako i sadržaje našeg sajta trenutno smatramo neadekvatnim, a situacija je i od naše savesti tražila da ne budemo statični, već da se prilagodimo i uključimo tamo gde možemo da pomognemo.

Politički sistem koji se odavno nalazi ispod donjih granica sposobnosti je još jednom izneverio one zbog kojih i postoje, ali to nisu uradili profesionalni pripadnici hitnih službi i organizacija svojim radom u najugroženijim područjima. Nisu izneverili ni radio amateri, hiljade volontera koji brinu o unesrećenima, koji nose humanitarnu pomoć i džakove za nasipe, svi oni koji su u skladu sa svojim mogućnostima uplatili novac nebitne vrednosti ali čistog srca, veliki broj kompanija sa svojim resursima, ali i internet zajednica ustoličena na Tviteru koja je samoorganizovanjem zamenila (ne)postojanje kriznog štaba.

Zato ove nedelje preskačemo idiličnu priču o automobilu i njegovom vlasniku jer želimo da ljudsko nasleđe stavimo ispred automobilskog, ali i da se zadržimo u okvirima ideje zajedništva među ljudima nekadašnjih jugoslovenskih republika. Koliko god mali bili, apelujemo na sve vas da svoje slobodno vreme iskoristite daleko od vaše stolice ili udobne fotelje, već da pomognete konkretnim postupcima na neki od malopre pomenutih načina.Pored toga, ili ako niste u mogućnosti da volontirate, dobrodošla je i vaša novčana donacija! U zavisnosti od države u kojoj živite, pomozite ugroženima putem sledećih brojeva:

pomoc-ugrozenima

0 Comments