fbpx
Menu & Search

Prvi Autoslavia rođendan dočekan uz 24 sata elegancije

Prvi Autoslavia rođendan dočekan uz 24 sata elegancije

Na kraju dugačkog gustog drvoreda, pred stepenicama Belog dvora, čekali su nas oni, u malo izmenjenom sastavu. Iskreno, nismo imali razlog da se bunimo — umesto najavljenog Lamborghinija 400GT, dočekao nas je Ferrari 212 Inter sa Ghia karoserijom, a grb Touring Superleggere branile su Alfa Romeo 6C 2500 Touring i Alfa Romeo 1900 C SS sa italijanske i predivni Aston Martin DB4 sa engleske strane. Uz glavne zvezde, nenametljivo su stajala još dva gosta, Porsche 356 SC i Lancia Delta Integrale u Martini bojama. Poput početka našeg druženja, i prvi rođendan je zaista bio obeležen fantastičnim automobilima!

Prkoseći oblacima i kiši koja je svakog trenutka mogla da padne, automobili gostiju iz Italije i srpskih domaćina sutradan su zauzeli kalemegdanski plato, u pripremama za revijalni krug oko tvrđave kojim se obeležavala sedamdeset peta godišnjica poslednje Grand Prix trke zlatnog doba automobilizma, naglo prekinutog Drugim svetskim ratom. Dugačka kolona prelepih automobila je grmela, rikala i režala, nažalost ne u punoj brzini, jer saobraćaj nastavio da teče. Preko Brankovog mosta i Bulevara Nikole Tesle, povorka najlepših automobila na gradskim ulicama došla je do Grand Casina. Priznanje za najbolji automobil manifestacije poneo je Alfa Romeo 6C 2500 Touring iz kolekcije gospodina Korada Lopresta, a trofej je primio njegov sin Dučo.

Sa bogatim predratnim automobilskim nasleđem čiji se tok značajno promenio posle Drugog svetskog rata, Srbija i Beograd ovakvim događajem mogu da pronađu svoje mesto na evropskoj automobilskoj mapi. Sa tim u vidu, nadamo se da će sledeća godina doneti još više automobila i bogatiji sadržaj u koncept 24 sata elegancije. Za kraj, od srca želimo da se zahvalimo svima koji su do sada odlučili da podele svoje automobilske priče i vama koji nas već godinu dana čitate i pratite, kritikujete, komentarišete, hvalite i instagramirate!

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments