fbpx
Menu & Search

Prvi oldtajmer skup – Ćićevac 2018.

Prvi oldtajmer skup – Ćićevac 2018.

„Poštovani ljubitelji OLDTAJMERA pozivamo Vas na prvi oldtajmer skup, koji organizujemo povodom dana opštine Ćićevac na platou srednje ekonomsko-trgovačke škole, u subotu 23.06.2018. godine, od 10 časova.“

Citiranim delom teksta, na društvenoj mreži „facebook“ započet je „event“- poziv na prvi oldtajmer skup u Ćićevcu. Pod pokroviteljstvom Opstine Ćićevac, i uz pomoc Centra za kulturu, organizatori okupljanja oldtajmera bili su Ѓорчев Стефан i Ivan Marković.

Skup je počeo tačno u 10h, a posetiocima su se na bini obratili organizatori, vrlo nesvakidačnjim i šaljivim govorom. Nakon otvaranja uz izložbu vozila usledila je i svirka lokalnog muzičkog sastava ,,RIFF BAND“, a negde oko 11:30h vozila su krenula u promotivnu vožnju kroz opštinu Ćićevac. Iako su ljubitelji oldtajmera „četvorotočkaša“ uživali u razgledanju lepih i očuvanih primeraka automobila, na skupu su učestvovali i veoma zanimljivi motorcikli.

Na spisku organizatora upisano je 30 vozila, a na fotografijama se može videti sa koliko entuzijazma su učesnici podržali skup, obzirom da je učestvovalo nekoliko klubova. Pored činjenice da je jedan od organizatora iz Makedonije, međunarodnu notu događaju dao je i učesnik koji je došao svojim lepim primerkom modela „Dacia 1310“ iz Rumunije.

Kada sam od prijatelja (organizatora skupa) Ѓорчев Стефанa dobio privatan poziv na skup, sa oduševljenjem da se u blizini organizuje ovakvo dešavanje po prvi put, isti sam prosledio i članovima zajednice „OLDTIMERS Group“, i time dao medijsku podršku ovom događaju, što je doprinelo odazivu nekih učesnika i klubova. Zahvaljujući pomenutoj zajednici, dodatne fotografije i video materijal možete pogledati putem sledeća dva linka: FOTO / VIDEO

Skupu su podršku učešćem svojih članova dali i predstavnici klubova – „RETROMOBIL CLUB ROMANIA“„Old timer klub Pomoravlje“ iz Paraćina, „Oldtajmer sekcija Niš“, „Oldtajmer sekcija Vrnjačka Banja“, „Udruženje ljubitelja i vlasnika starovremenskih vozila Knjaževac“, „Oldtajmer klub Vranje“, kao i lokalni vlasnici i ljubitelji oldtajmera.

Uz mnogobrojne nagrade iznenađenja, zajednički ručak, i nesvakidašnju srdačnu podršku predsednika opštine, podelu zahvalnica, druženje, zanimljivu kostimografiju pojedinih učesnika, i fotografisanje u prijatnom ambijentu, vreme je proteklo brzo i oldtajmeri su „svojim pogonom“ krenuli na put u nove avanture.

Uz sve pohvale skupu, za ovakvu priliku druženja ljubitelja oldtajmera u ovom delu Srbije, zahvaljujem se autorima koji su ustupili svoje fotografije, organizatoru na prosleđenim podacima za objavu, kao i na početku, tekst završavam citatom organizatora: „Generalni pokrovitelj se zahvaljuje svim ljudima dobrog srca koji su dali doprinos u organizaciji i realizaciji ove ideje, kao i Vama dragi prijatelji koji ćete se odazvati i dovesti svog ,,starog“ ljubimca i sledeće godine. ČEKAMO VAS!“

Autor teksta: Nikola Vučković
Autori fotografija: Ivan Marković, Nikola Vučković, Danilo Petrović, Jevta Pavlović

0 Comments