fbpx
Menu & Search

Spektakularni oldtajmeri na prestižnoj manifestaciji “Chivas 24 sata Elegancije by Audi ”, Beograd, 7-9. septembar 2018.

Spektakularni oldtajmeri na prestižnoj manifestaciji “Chivas 24 sata Elegancije by Audi ”, Beograd, 7-9. septembar 2018.

Najpoznatiji evropski kolekcionar klasičnih automobila CORRADO LOPRESTO predstavlja svoj biser 1956 Alfa Romeo Giulietta SV Speciale „Molteni“!

Pod pokroviteljstvom Belgrade Waterfront-a, u subotu 8. septembra od 11 do 19 sati na platou iza zdanja Geozavoda, u okviru prestižne manifestacije „24 sata elegancije”, biće održan „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2018”, na kome će najpoznatiji svetski i domaći kolekcionari predstaviti svoje spektakularne oldtajmere.

Posetioci će na ovogodišnjem izdanju „Beograd Classic Car Show-a“ između ostalog imati priliku da vide biser automobilskog dizajna iz 1956. godine, Alfa Romeo Giulietta SV Speciale “Molteni” koja dolazi iz kolekcije najpoznatijeg evropskiog kolekcionara klasičnih automobila Corrada Lopresta.

Franco Lombardi sa trkačkim biserom Porsche 356 Sport iz 1964. podsetiće na 70 godina brenda koji proslavljamo ove godine. Poseban gost je i predsednik Toskanske Federacije kolekcionara klasicnih automobila, Giuliano Bensi sa spektakularnom Lancia Aurelia B24 Convertible iz 1955. koja je svetsku slavu stekla u filmu Il Sorpasso, sa Vittoriom Gassmanom i Jean Louis Trentinjanom u glavnim ulogama, koji je simbol Dolce Vite.

Kao poslasticu, Ambasador Pupi d’Angieri iz Rima, predstavlja svoj Rolls Royce Silver Shadow Drophead coupe iz 1969. godine, kao perfektni simbol raskalašnog života na Azurnoj obali.

I to nije sve, za ljubitelje savremenih bisera dizajna, tehnologije i performansi, AUDI Q8, najprestižniji model ovog vrhunskog automobilskog brenda, će zablistati ispred Belgrade Waterfront-a ….sigurni smo da će vas ostaviti bez teksta!

Ulaz na „Beograd Classic Car Show“ je slobodan, a na kraju dana biće proglašeni i najlepši oldtajmeri, koji će poneti laskavu titulu „Chivas Best of Show 2018“. Oldtajmere će ocenjivati stručni žiri na čelu sa poznatim kolekcionarom Entonijem Hercbergerom (Anthony Hertzberger) iz Amsterdama i njegovim kolegom Ton Roks, urednikom prestiznog magazina OCTANE, a dodela priznanja zakazana je za 18h. Proglašenju pobednika prethodiće izbor za Najlepši šešir koji se organizuje sa delegacijom humanitarnog udruženja Amitie sans Frontiere iz Tokija i Monte Karla.

Osmo izdanje „CHIVAS 24 sata Elegancije 2018 by AUDI“ traje od 7. do 9. septembra, Manifestacija je organizovana u partnerstvu sa kompanijama Chivas, Belgrade Waterfront i Srpskim savezom za istorijska vozila, a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

Program – Subota 8. septembar

  • 10:00 ◆ okupljanje vozila ispred Beograda na vodi – (plato iza zgrade Geozavoda, ulaz iz Hercegovačke ulice)
  • 12:00 ◆ otvaranje Belgrade Waterfront Classic Car Show 2018 i CHIVAS Concours d’Elegance Belgrade 2018, ispred Beograda na vodi – (zgrada Geozavoda, ulaz iz Hercegovačke ulice) -otvaranje izložbe klasičnih automobila
  • 15:00 – 17:00 ◆ rad žirija
  • 17:30 ◆ izbor najlepše Dame sa šesirom u partnerstvu sa Amitié Sans Frontières iz Monte Carla i Tokija
  • 18:00 ◆ proglašenje pobednika BEST OF SHOW u okviru CHIVAS Concours d’Elegance Belgrade 2018.

0 Comments