fbpx
Menu & Search

Svi putevi vode u Vojvodinu

Svi putevi vode u Vojvodinu

Osim autoputa E-75, koji je ostavljao jedino mogućnost vraćanja u Beograd, svi putevi su vodili u Bačku, tačnije u Sombor i Suboticu, gradove-domaćine dva skupa oldtajmera, Citroënovih vozila i motocikala. Po prelepom sunčanom danu, zaputili smo se ka Somboru, u kom se održavao Deseti susret Citroëna i starovremenskih vozila. Plato ispred Gradske kuće je od deset sati bio rezervisan za izložbu, koju je upriličio i nastup mažoretkinja iz Sonte, a kolona se potom zaputila ka somborskom Zastavinom postrojenju, gde su organizovani tura i nastavljeno celodnevno druženje.

skup-sombor-subotica-17

Ipak, nas je čekalo i okupljanje u Bunariću, mestu u okolini Subotice, gde se više stotina motociklista iz Srbije i Mađarske okupilo da pred zvanično otvaranje sezone osvešta svoje dvotočkaše. Motocikliste i organizatore iz udruženja Old Bikers je pratilo i nekoliko starih četvorotočkaša suorganizatora iz Udruženja Old Timer iz Subotice, a među njima su bili i Goran i Slađa u svom Rekordu. Na obali Palića, okupljene je čekao predah, a nas i posao, a kako je vreme odmicalo, tako je došlo vreme da uživamo i u subotičkoj secesiji.

skup-sombor-subotica-39

U kratak i veoma sadržajan obilazak gradskih znamenja poveo nas je Teufik Isaković, a u gradu koji je na svakom koraku okićen arhitekturom iz snova, inspiracija za budućnost Nasleđa je vrtoglavo rasla. Uzbudljiv vikend krunisan sjajnim pričama smo završili teška srca, krenuvši ka jugu i ostavivši domaćine da uživaju u svom gradu u sumrak. Ipak, Suboticu smo napustili sa pozivnicom za junski skup i jedva čekamo da joj se vratimo!

skup-sombor-subotica-54

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments