fbpx
Menu & Search

XX međunarodno okupljanje starovremenskih vozila – YU AMK Veteran Novi Sad

XX međunarodno okupljanje starovremenskih vozila – YU AMK Veteran Novi Sad

Iako smo se nalazili tačno prekoputa jednog Citroënovog servisa, plan našeg putovanja u Novi Sad bio je ozbiljno ugrožen. Filipov GS je i sa podignutom haubom privlačio poglede nepregledne kolone automobila koja se sporo kretala Batajnicom u pokušaju da se ponovo domognu autoputa. Iako je Filip uspeo da osposobi kvačilo, povratak za Beograd je bio mnogo odgovorniji izbor. Srećom u nesreći, železnička stanica nije bila daleko, a voz daleko izvesniji od autobusa ili u najgorem slučaju stopiranja. Posle sat vremena duge vožnje, u nekompletnom sastavu smo se našli u Novom Sadu.

yu-amk-skup-veteran-novisad-indjija-karlovci-01

Naš domaćin Uroš je sa Milošem pristigao iz Šapca u tek sklopljenom Audiju 100, te smo se ubrzo zaputili ka hotelu Stari krovovi, na čijem su parkingu stajali automobili gostiju skupa. Sunce je odavno zašlo, a umorni gosti otišli u svoje krevete u pripremi za sutrašnji program, za koji je trebalo biti spreman već od ranih jutarnjih časova. To nas je stavilo u veoma nepovoljnu situaciju u kojoj smo morali da obuzdavamo uzvike oduševljenja kada smo ugledali automobile i motocikle koji su popunili parking hotela.

yu-amk-skup-veteran-novisad-indjija-karlovci-71
Fotografija: Mihailo Kečenović

Sutradan ujutru, pojačani Mihailom koji je stigao pre izlaska sunca, ponovo smo se okupili ispred hotela. Dugačka kolona automobila koju su predvodili automobili sa samog početka dvadesetog veka zaputila se ka fabrici auto delova IGB automotive group, a Miloš je prvi deo putovanja proveo u prikolici jednog BMW motocikla, koja mu je omogućila drugačiju perspektivu skupa. Posle kratke ture po fabrici čiji je parking bio premali za sve učesnike skupa, povorka je okružena vojvođanskim njivama i bogatija za nekoliko automobila iz Beograda pristigla na sledeću stanicu, u centar Inđije. Povratak u Novi Sad nije mogao proći bez prelepih Sremskih Karlovaca, a posle još jedne pauze, u kojoj se skupu pridružilo još nekoliko vozila, krajnje odredište je bio tržni centar BIG, na čijem su se parkingu uz učesnike relija našla i brojna novosadska vozila.

yu-amk-skup-veteran-novisad-indjija-karlovci-70

Nažalost, obaveze su nas zvale i u Beograd smo se vratili pre završetka skupa. Jubilarno XX međunarodno okupljanje starovremenskih vozila bilo je obeleženo sjajnim druženjem gostiju iz celog regiona i prelepim i retkim automobilima koji su krasili drumove Vojvodine. Ipak, najveći utisak ostavila je pozitivna atmosfera, uvek prisutna na ovakvim okupljanjima. Zbog toga, već sada jedva čekamo sledeću godinu i verujemo da će nas Novosađani i YU AMK Veteran ponovo oduševiti.

Drugi deo fotografija možete videti ovde.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments