fbpx
Menu & Search

1984. Toyota Celica Supra MA67 – 2.600€

1984. Toyota Celica Supra MA67 – 2.600€

Pre nego što je postala neizostavni deo uličnog folklora, dodatno podgrejanog Fast&Furious filmovima i NFS Underground serijalom, Toyota Supra je bila usko vezana za manju Celicu. Naime, od 1978. do 1986. godine, Supra je čak i zvanično nosila naziv Celica Supra, dok se na domaćem tržištu zvala Celica XX. Proizvodnja njene druge generacije je otpočela 1981. godine, paralelno sa redizajnom male Celice. Razlike su se primećivale u dizajnu prednjeg kraja, a i pod haubom — za razliku od Celice i njenih linijskih četvorocilindričnih motora, Supru su pokretali oni sa šest. Za ovu generaciju Supre, postojale su dva osnovna paketa opreme, P-Type okrenut sportskom izgledu i luksuzniji L-Type.

Primerak u nimalo diskretnoj narandžastoj boji, koji se prodaje u Slavonskom Brodu, definitivno je P-Type Supra. Prvi utisak koji ostavlja njen eksterijer ruši jedan jedini detalj — jeftini retrovizori koji se ni na jedan način ne uklapaju u sve što jedan automobil iz osamdesetih godina treba da bude. Iako manje uočljiv, retrovizorima se pridužuje i bespotrebno veliki i izdignut auspuh. Sa pozitivne strane, izbor obuće je zaista perfektan, te Supra stoji na ikoničnim četvorokrakim felnama, originalnom Toyotinom proizvodu. Kasnijim pregledom fotografija, primećuje se da kit koji nosi na sebi ne prijanja ravnomerno na ostatak karoserije, što upućuje na eventualne udarce koji su na ovim prostorima gotovo uvek pratili specifičnije i brže automobile. Krivac za eventualne nezgode je MA67 motor od 2,759 cm³ i 125 kW koje treba uzeti sa rezervom, jer je prema zvaničnim podacima pomenuti agregat 1984. godine oslobađao najviše 119kW. Takođe, važno je napomenuti da je se u ovom primerku nalazi petobrzinski menjačZa automobil koji je prešao preko 250.000 km, ova Toyota izgleda veoma dobro. Ipak, enterijer koji se nazire na fotografijama zaslužuje još malo pažnje. Umesto originalnog volana se nalazi Momo, a kroz njega se budućem vlasniku pruža pogled na vrlo interesantnu digitalnu tablu. Boja sedišta se ne uklapa sa ostatkom enterijera, tako da je njihovo ponovno tapaciranje gotovo obavezno. Od opreme i pogodnosti, tu su radio, servo volan podesiv po visini, centralno zaključavanje i električni podizači prozora. Iako je stanje vozila navedeno kao odlično, sigurni smo da ova Supra krije makar neku manu, ali se otvoreno nadamo da grešimo. Ako ste spremni da zažmurite na jedno oko, ili, još bolje, da što pre otklonite eventualne nedostatke, pozovite njenog prodavca i spremite adekvatnu muziku i garderobu, jer će vas ova Supra sigurno vratiti kroz vreme!

Cena: 2.600€

Izvor oglasa: www.njuskalo.hr

1 Comment

  1. 10 godina ago

    Motor je M serije, 5MGE, a oznaka MA6 oznacava coupe model A6, M oznacava da je M serija motora u pitanju, a zadnji broj tip karoserije..