fbpx
Menu & Search

Fića oko sveta

Fića oko sveta

Dok su se Jovana i Fabio upoznali radeći na jednom od prekookeanskih putničkih brodova na kojem provode veći deo godine, mi smo tu priliku dobili zahvaljujući njihovoj Alfi Spider sa kojom su tokom perioda boravka na kopnu, prošle godine svratili do Beograda. Kao nepisano pravilo, upoznavanje zasnovano na ljubavi prema starima automobilima obično predstavlja samo početak jednog lepog prijateljstva. Dok je Fabio ostvario jednu od svojih želja kupivši Alfu Spider, Jovana s druge strane sanja jedan crveni Fiat 500, Fiat 600 ili Zastavu 750, što je bio dovoljan povod da joj za njen rođendan koji je slavila tokom kratkog boravka u Srbiji poklonimo malog crvenog Fiću koji će uvek biti uz nju. Nedugo zatim, uzvratila nam je albumom sa posvetom, koji sa istim osećanjima želimo da posvetimo svima vama.


Ovo je album posvećen prijateljstvu.
Ljudima koje volim.
Oni znaju koji su.

Ovo je priča o onim ljudima o kojima razmišljam dok sedim na palubi, posmatrajući oblake kako beže preko nebeskog svoda ispred nas i plavetnilo svetskih mora koje razbija belina talasa koje pravimo dok sečemo vodu ploveći u nekom novom, nepoznatom pravcu.
O onim ljudima o kojima razmišljam kada se isto to nebo oboji u crno i nabaci na sebe sjaj miliona zvezda koje se ogledaju u moru, isto tako crnom, kao mastilo.

Ovo je priča o svima vama, koje nosim sa sobom.
Vi ste taj mali crveni auto, vi ste moji kompanjoni na svakom putovanju na koje odem.
Vi ste oni koji će doći da popiju po koju, kada Fićko dobije velikog brata, pa će ovaj, mali Fića, sem aviona i broda, moći da se vozi i u autu!

Hvala vam što se vozite sa mnom oko sveta, obećavamo da ćemo poslati razglednicu sa svakog novog mesta na koje odemo!

Posvećeno Autoslavia porodici. Posvećeno i Mladenu Radoviću.

Autor: Jovana Stojiljković
Fotografije: Jovana Stojiljković

0 Comments