fbpx
Menu & Search

Susret Mercedes-Benz 300 SL kluba – Štutgart 2017.

Susret Mercedes-Benz 300 SL kluba – Štutgart 2017.

Sada već duga istorija automobilizma prepoznaje tek nekoliko modela koji izazivaju zaista posebna osećanja kod fanatika širom sveta. Jedna od uzdanica koja nesumnjivo ulazi u ovaj odabir je Mercedes-Benz W198 poznatiji kao 300SL čija premijera se vezuje za 1954. godinu. Ovaj pripitomljeni ulični Grand Prix coupé doneo je tada nesvakidašnja vrata koja se poput krila uzdižu ka nebu, pa tako zaradio svoj najpoznatiji nadimak Gullwing.

Sa istim rednim šestakom ispod dugačke haube, tri godine kasnije stigla je i njegova kabriolet verzija. Upravo na šezdeseti rođendan 300SL-a otvorenog krova, Mercedes-Benz 300 SL Club e. V. organizovao je 10. juna okupljanje ovih legendardnih četvorotočkaša ispred Mercedesovog muzeja u Štutgartu, a Nikola je bio na licu mesta i doneo sjajne fotografije za sve vas.

Prema rečima Mercedesove press službe, Mercedes-Benz 300 SL Club e. V. nosi sada već četdesetogodišnju tradiciju i trenutno broji oko 300 članova koje povezuje strast prema 300SL Gullwingu i Roadsteru. Od najavljenih stotinak vozila ovog kluba, pojavilo se nešto preko 60 što svakako ne umanjuje činjenicu da se radi o najmasovnijem skupu ovog modela ikada održanom.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autor fotografija: Nikola Stojanović (NiSt.Photo)

 

0 Comments