fbpx
Menu & Search

14. Susret ljubitelja oldtajmera, Oldtimers des Arts Sombor – 2018.

14. Susret ljubitelja oldtajmera, Oldtimers des Arts Sombor – 2018.

Sa preko osamdeset vozila iz cele Srbije, te Hrvatske i Mađarske, četrnaesti Susret ljubitelja oldtajmera u organizaciji udruženja Oldtimers des Arts Somborna pravi je način otvorio sezonu vojvođanskih skupova. Tradicionalno okupljanje počelo je na platou somborske gradske kuće, a topla i sunčana aprilska subota privukla je brojnu publiku svih uzrasta. I ove godine, skup je posetio neuobičajeno veliki broj Citroëna, kako A Serije, tako i čuvenih DS limuzina. Ulicama Sombora, dugačka kolona raznovrsnih vozila iz svih era automobilizma se zatim zaputila ka susednom Apatinu, gde je na Trgu Nikole Tesle održan drugi deo izložbe. Ove godine, za učesnike skupa organizovana je poseta dvema apatinskim crkvama, crkvi Uznesenja Marijinog u čijem je sklopu i Muzej podunavskih Nemaca, te hramu Sabor Svetih Apostola na obali Dunava.

Dodelom priznanja i govorom organizatora, skup je zvanično završen u restoranu Dunav, ali se druženje nastavilo tokom celog dana. Tradicija vesele atmosfere i sjajne organizacije tako je nastavljena i ovog proleća, i u tom svetlu, nadamo se da će Sombor i Apatin sledećeg aprila posetiti još više učesnika iz celog regiona.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

1 Comment

  1. Ivan
    6 godina ago

    Raduje me kada vidim da u Srbiji ima ljubitelja starih automobila licno posedujem isto auto koji je 36godina u mom vlasnistvu . Prestankom rada imam vise vremena i hocu da se uclanim u BMW klub da bi isto posecivao takve skupove Moj meil je spavik@gmx.ch neka mi posalje poruku ako zna gde je BMW klub u Srbiji