fbpx
Menu & Search

1967. Volvo Amazon – 11.500€

1967. Volvo Amazon – 11.500€

Legendarni Volvo Amazon svoj život je započeo kao prototip 1200 i javnosti je predstavljen 1956. godine kao Volvo serije 120. Originalno, ovaj automobil je trebalo da nosi naziv Amason, ali kako je nemačka kompanija Kreidler već registrovala ime, spelovanje je promenjeno u Amazon. Tokom duge proizvodnje, Volvo Amazon je dobijao i mnoga unapređenja, ali je još od prvih primeraka karoserija tretirana fosfatima a podvožje bilo zaštićeno od korozije, u šta se uverio Boris prilikom restauracije svog Amazona. Osim kao limuzina sa dvoja i četvora vrata, Amazon se proizvodio i kao karavan i to tek u nešto više od 70.000 primeraka između 1962. i 1969. godine. Takođe, Amazon je zaslužan za još jedan čuveni Volvo — njegova platforma je korišćena u stvaranju modela P1800.

Odličan kvalitet mehanike u kombinaciji sa dobrom zaštitom limarije i vlasnicima koji su mahom bili odgovorni prema ovom automobilu učinio je da veliki broj Amazona preživi, a među njima je i ovaj primerak iz Užica. U pitanju je pažljivo restaurirani karavan, najređa varijanta karoserije kada je Amazon u pitanju. Kombinacija crne i bele prožima ceo automobil, od belog krova u kombinaciji sa besprekornom crnom karoserijom, pa do jednako paženog enterijera. Zaista, prema fotografijama, ovaj Volvo Amazon nema nijednu manu. Kako vlasnik navodi, njegov motor zapremine 1.778cm³ oslobađa 75 konja i prešao je tek 85.000 kilometara. Kada se sve sagleda, u pitanju je jedan izuzetno pouzdan automobil u odličnom stanju, te ako ste spremni da ispratite i visoku cenu, ostaje vam još da kontaktirate vlasnika.

Sve dok ne bude prodat, originalni oglas za ovaj automobil sa kontakt podacima vlasnika pogledajte na www.polovniautomobili.com.

Cena: 11.500€

0 Comments