fbpx
Menu & Search

1971. Opel Manta A – 3.300€

1971. Opel Manta A – 3.300€

Prodaja prve generacije Opelove Mante započeta je septembra 1970. godine, dva meseca pre nove Ascone na kojoj je bila zasnovana. Sa svojom upečatljivom karoserijom iz tri segmenta, automobil je osmišljen kao konkurent Fordovom Capriju. Radi se o automobilu koji nije samo nešto uzeo sa nekog od modela istog brenda, već je i svoje karakteristične okrugle zadnje farove pozajmio poslednjoj generaciji Opelovog modela GT. Ispod haube su pakovani benzinski motori zapremine od 1.2L do 1.9L, odnosno snage od 60 do 105 konja, od kojih je ovaj najslabiji bio rezervisan isključivo za evropsko tržište. Mante koje su prodavane s druge strane okeana, nosile su najsnažniju varijantu kao i veći hladnjak koji je u Evropi bio nuđen isključivo kao dodatna opcija. Uz ovakve motore i dva menjača, četvorostepeni manuelni i trostepeni automatik, Manta A je ostala poznata kao automobil za jako lepu vožnju, a u zajednici sa ostatkom mehanike, imala je i odličnu upravljivost. Sve ovo joj je donelo i puno uspeha u relijima na evropskom i severno-američkom kontinentu.

Starije generacije se sa osmehom sećaju Mante A koja danas važi za sve cenjeniji klasik. Ne pojavljuju se previše često na oglasima, ali se i one dobre ne prodaju lako s obzirom na naše izmoreno tržište i za njega visoku cenu. Danas imamo nešto bolji slučaj sa jednom Mantom A 1.6L koja se prodaje u Novom SaduNapravljena je godinu dana nakon početka prodaje i to u zelenkasto-zlatnoj farbi koja je zbog redovnog čuvanja u garaži, do danas originalno i dobro sačuvana. Ukrasne lajsne po obodu prednjeg dela, kao i one sa strane su na broju, barem koliko se da primetiti po fotografijama, a nalaze se u dobrom stanju kao i branici i ratkapne. Enterijer je obložen kožom i generalno dobro sačuvan, ali se primeti da je vozačevo sedište drugačijeg materijala od naslona, kao i ostatka kožnog dela kabine. Komanda tabla je na par mesta ispucala što uopšte ne treba da čudi, kilometar sat ispisuje cifru od 33.000, a od dodatne opreme možete da očekujete i radio uređaj koji kao i Manta, stiže iz prošlosti. Auto se nalazi u posedu auto-placa tako da svako ko je iole zainteresovan za pregled ili kupovinu, ne bi trebalo da ima puno muke oko zakazivanja dolaska. Pre svega toga, potrebno je da se najavi putem telefona naznačenog na originalnoj stranici oglasa.

Cena: 3.300€

Izvor: www.polovniautomobili.com

1 Comment

  1. 9 godina ago

    greška je u kilometraži…prešla je očito 103 hiljade, jer je sat petocifren, ona zadnja crvena mjeri 100 m, ne kilometre…