fbpx
Menu & Search

1974. SAAB 96 – 3.000€

1974. SAAB 96 – 3.000€

U automobilskoj povijesti, SAAB je dugo važio za proizvođača nekonvencionalnih vozila, poznatih po izuzetnoj aerodinamičnosti i nespornom skandinavskom kvalitetu. Započevši 1949. godine proizvodnju svog prvog modela oznake 92, vjerovatno nisu ni slutili da će na toj šasiji, tokom godina usavršavanoj, različiti modeli nastajati sa nesmanjenim uspjehom sve do 1980. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=HNhnFsJG_bI

Nastao daljim razvojem i poboljšanjem modela 93, u proizvodnju je 1960. godine ušao novi automobil SAAB 66. Karakterističnog zaobljenog dizajna, svom proizvođaču je donio internacionalnu prepoznatljivost, zahvaljujući kako gorepomenutim odlikama, tako i bezbjedonosnim inovacijama, ali i uspjesima u autosportu. Prvih godina kao pogon je služio dvotaktni trocilindraš od 841 cc (30 kW), koji je 1967. godine zamijenjen četvorotaktnim V4 motorom od 1498 cc (48 kW) sa Fordovih polica, originalno razvijenim za model Taunus 12M. U proizvodnji se zadržao do 1980.godine, a pored osnovnog modela, pravio se i u verzijama Sport i Monte Carlo ( uspješnim na relijima širom svijeta tokom šezdesetih), ali i kao posve neobično dizajnirana karavan varijanta oznake SAAB 55 ( kuriozitet je da je do pred kraj proizvodnje imao mjesta za 7 putnika). Interesantno za ovaj model je bilo postajanje slobodnog hoda, uređaja koji je dozvoljavao da se transmisija okreće brže od motora, što je posebno bilo korisno pri usporavanju i na dugim nizbrdicama, jer je omogućavao bolje podmazivanje, naročito važno kod dvotaktnih motora. Ni uvođenje četvorotaktnog V4 motora nije ovaj uređaj učinilo suvišnim te je uz upravljač na stubu volana, posebno cijenjen kod reli vozača, ostao prepoznatljiva karakteristika Devedesetšestice. Tokom 20 godina proizvodnje, sa trake je izašlo nešto manje od 550 hiljada automobila.

Listajući slovenačke oglase, naišli smo na jedan izuzetno zanimljiv SAAB 96, danas pravu rijetkost na balkanskim drumovima. Posjeduje pomenuti Fordov V4 motor i za svojih skoro 40 godina je prešao 140.000 kilometara. Kako vlasnik navodi, automobil je obnovljen i ima sertifikat starodobnika, a obezbijeđeni su i rezervni dijelovi. Navedena cijena od 3 hiljade eura, koja nije fiksna, nije mala, ali će budućem vlasniku zasigurno donijeti prepoznatljivost kuda god da krene, a računajući na švedski kvalitet, ne bi trebalo ni da bude problema u daljoj eksploataciji ovog neobičnog automobila.

0 Comments