fbpx
Menu & Search

1979. Opel Kadett C – 3.000€

1979. Opel Kadett C – 3.000€

Zbog svoje pouzdanosti i velike dostupnosti delova, direktno uslovljene njegovom popularnošću u Jugoslaviji, Opelov Kadett C danas je jedan od najviđenijih klasika na ulicama, a oni se neretko, iz nužde, viđaju i kao svakodnevni automobili. Uz to, treća generacija Kadetta predstavlja sjajnu bazu za modifikacije, te je često učesnik mnogih istorijskih relija. Njegova proizvodnja započeta je 1973. godine, a za to vreme, proizvedeno je najviše limuzina sa dvoja i četvora vrata. Proizvođeni su i kao karavani, kupei i hečbekovi, a Baur je od 1976. izrađivao i kabriolete. Motori koji su pokretali zadnju osovinu dolazili su u rasponu od jednog do dva litra, a najsnažnija verzija, Kadett GT/E, imala je 115 konjskih snaga. Interesantno, Kadett C je pre Evrope svoju premijeru doživeo u Brazilu, i to kao Chevrolet Chevette.

Jedan crveni kupe iz Bohuma se nalazi u Zagrebu, i pritom izgleda zaista sjajno! U pitanju je primerak iz poslednje godine proizvodnje, sa osveženom prednjom maskom i plastičnim retrovizorima koji vape za menjanjem u znatno lepše Engelmann. No, pošto automobil u fabričkom stanju zaista nije zločin ni ostaviti u njemu, pređimo na brojeve. Motor od 1.2l i 40KW nikako nije sam vrh ponude, a prema rečima vlasnika, prešao je 149.000 km. S obzirom na to, ne možemo da zaključimo da li je ovaj Kadett dobro čuvan ili ga je njegov drugi vlasnik sređivao, ali, šta god da je u pitanju, pogled u enterijer nas je takođe obradovao. Plastika nigde nije ispucala, karirana sedišta imaju dobar tonus, a u tabli se nalazi i radio iz perioda. Ono što ste već sigurno primetili je da ovaj Kadett nema ATS Classic felne, što i te kako poštujemo kao izbor. Koliko god se trudili da mu pronađemo manu, na njegovim fotografijama to nismo uspeli. Zato mislimo da je, uprkos malo većoj ceni od one na koju smo svi navikli, u pitanju jedna odlična kupovina!

Ako mislite da je ovaj Kadett automobil za vas, ceo oglas pogledajte ovde.

Cena: 3.000€

Izvor oglasa: www.njuskalo.hr

2 Comments

  1. 10 godina ago

    Već neko vreme sa oduševljenjem pratim aktivnosti Vašeg sajta. I u potpunostu podržavam akcije koje sprovodite.
    Imam komentar vezano za kilometražu oglasa OPEL KADETT C – 3.000€, 1979. koji ste preneli sa sajta njuskalo.hr. Naime, kilometraža sa sata i navodima vlasnika trebalo bi da se slažu, kako kilometarsat prikazuje iznose u desetinama hiljada pređenih km (bele cifre na crnoj pozadini), dok poslednja cifra(crvene boje sa belom pozadinom) prikazuje pređene stotine m. Iz ovoga sledi da je automobil u trenutku fotografisanja najverovatnije imao pređenih 145.882km. Mada nije isključeno da je automobil prešao 200, 300 ili 400.000km i nakon toga sređen.

    Pozdrav
    Marko

    • 10 godina ago

      Hvala na kritici, Marko! Jezik je bio brži od pameti, ponelo me je razmišljanje o uobičajenoj praksi od pet cifara na starim brojačima kilometraže! Biće ispravljeno odmah 🙂