fbpx
Menu & Search

1980. Alfa Romeo Alfasud – Dogovor

1980. Alfa Romeo Alfasud – Dogovor

Prvi Alfin model sa pogonom na prednjoj osovini nosio je ime Alfasud — Alfa sa juga. Razlog za takav naziv ležao je u otvaranju nove fabrike u mestu Pomiljano d’Arko, a firma koja je tim povodom u Napulju registrovana nazvana je Industria Napoletana Costruzioni Autoveicoli Alfa Romeo-Alfasud S.p.A. i nalazila se u vlasništvu Alfa Romea i kompanije Finmeccanica. Iako se sa vremenskom distancom i u odnosu na ostale modele, izuzev nesrećne Arne, ne može smatrati lepoticom, na Sajmu automobila u Torinu 1971. godine njen izgled je izazvao opšte oduševljenje među novinarima. Za to doba nizak koeficijent vazdušnog otpora u kombinaciji sa četiri disk kočnice i složenim vešanjem davali su ovom Alfa Romeu odlične vozne karakteristike, koje su danas ostale u senci izrazito nekvalitetne limarije.

Alfasud koji se nalazi u Banjaluci jedan je od retkih primeraka ovog automobila koji se pojavljuje na regionalnim oglasnim stranama. Njegovo godište, kao i prednja maska, farovi i stop svetla upućuju na to da se radi o osveženoj seriji modela, a prva stvar koja se primećuje je nedostatak oba plastična branika. Osim toga, spolja ovaj Alfa Romeo izgleda pristojno, uprkos površinskoj rđi na zadnjim krajevima i nespretno izvedenoj zaštiti. Kako njegov prodavac navodi, kod prethodnog vlasnika su farbana dva blatobrana, ali ne precizira koja, što može predstavljati problem kupcu u slučaju da lim nije dobro zaštićen.  Pod haubom se nalazi 1.3l motor koji je prema rečima vlasnika prešao samo 65.000 kilometara, a sam motorni prostor, iako malo prljav, izgleda poprilično uredno, kao i prtljažnik u kom se nalazi rezervna guma sa originalnom čeličnom felnom. I pod deluje zdravo, što je vrlo pohvalno, dok enterijer zahteva obavezan rad na prednjim sedištima. Iskreno, osim ako nije Ti model, Alfasud nije preterano cenjen klasik, zato cena igra vrlo veliku ulogu u ovoj kupovini.

Uz malo rada i prihvatljivu krajnju cenu, ova Alfasud sigurno možeda bude svakodnevno upotrebljiv automobil, a ako ste zainteresovani za njega, još detalja pogledajte ovde.

Cena: Dogovor

Izvor oglasa: www.pik.ba

0 Comments