fbpx
Menu & Search

Druženje sa Fićom i Vespom – 2017.

Druženje sa Fićom i Vespom – 2017.

Šesto po redu Druženje sa Fićom i Vespom održano je juče na kaldrmi ispred Muzeja Jugoslavije. Ova institucija i objekat sve češće dočekuju skupove klasičnih automobila i motora, a kako i ne bi kada kaskade ispred Muzeja nemaju alternativu za organizaciju ovakvih događaja u Beogradu, a tu je i sama priroda kompleksa koji čuva sećanja na državu u kojoj je nastao i Fića.

Iako smo dan proveli na 15. međunarodnom oldtajmer skupu u Sremskoj Mitrovici, Autoslavia je imala adekvatnog izaslanika i na ovom susretu. Nikola je juče na kratko ovo sjajno dešavanje i pritom zabeležili nekolicinu lepih fotografija. Kako su organizatori iz Udruženja istoričara automobilizma najavili, izložba je trajala od 9 do 14 časova, a za to vreme organizovana je i radionica za decu „Oboji svog Fiću“, kao i predavanja članova Udruženja istoričara automobilizma za one nešto starije. U bioskopskoj sali Muzeja mogli ste da čujete priče na temu „Montaža vozila Zastava u inostranstvu“ Miroslava Milutinovića, kao i „Vozila Crvene Zastave u javnom prevozu u Beogradu“ Aleksandra Zajca.

Bio je tu i SRPMobil, odnosno Džeremijeva Miss Moneypenny, Fića Vlade iz Zagreba, kao i mnogih drugih vlasnika, ali i ljubitelja iz Srbije i zemalja okruženja. Žao nam je što nismo bili u mogućnosti da pokrijemo ovaj događaj od početka do kraja, ali i ovim putem želimo da pokažemo podršku i privrženost manifestaciji koja čuva sećanje na auto koji je motorizovao Jugoslaviju.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autor fotografija: Nikola Stojanović (Nist.Photo)

0 Comments