fbpx
Menu & Search

Jevremova, ulica susreta – 2017.

Jevremova, ulica susreta – 2017.

Jevremova – ulica susreta je tradicionalna manifestacija koja se održava na Dorćolu svake godine povodom dana opštine Stari grad i praznika Cveti. Uz bogat sadržaj, deveta po redu ulica susreta održana je juče sa početkom u 12 časova u prepunoj Jevremovoj ulici. Izlagače suvenira i ručno rađenih stvari ispratili su različiti performansi, plesači i zvuci džeza novosadskog Big Benda ispred Ustanove kulture Parodbrod.

Brojni beograđani ali i gosti iz inostranstva iskoristili su prelep nedeljni dan da sa svojim porodicama i prijateljima prošetaju duž cele Gospodar Jevremove, a ulicu je od 14 časova dodatno popunila kolona oldtajmera iz OTK Beograd. Sudeći po reakcijama pristutnih, najveću pažnju privukle su dve američke lađe, Buick Electra 225 i Cadillac Series 62 Sedan de Ville iz 1957. godine, kao i jedna perfektna Zastava 101 Confort koju ni mi do sada nismo imali prilike da vidimo.

Sjajna energija i utisci nisu nestali već oko 16 časova za kada je bio zakazan kraj programa, te bismo zaista voleli da jedna od ušuškanih gradskih ulica postane svakodnevno mesto ovako lepih susreta.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments