fbpx
Menu & Search

Peti susret oldtajmera u organizaciji Međunarodnog oldtimer kluba Subotica – 2015.

Peti susret oldtajmera u organizaciji Međunarodnog oldtimer kluba Subotica – 2015.

Za razliku od prošlogodišnjeg skupa kada smo zajedno sa domaćinima iz Subotice dočekivali goste, ove godine smo dugačku kolonu oldtajmera presreli u centru Bačke Topole, prve subotnje stanice na jubilarnom petom Međunarodnom skupu oldtajmera u organizaciji Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica. Gusto parkirani uz glavnu ulicu stajali su stari automobili i motocikli iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije. Vrelo subotnje jutro posetioci skupa su prekratili razgledanjem Gradskog muzeja, nekadašnjeg kaštela porodice Krai.

Pod pratnjom policije i usmeravana uz veliku pomoć bačkih bajkera, dugačka kolona predvođena Teufikovim Rekordom P2 zaputila se ka ergeli Zobnatica, na još jedan predah i obilazak rasnih grla, muzeja konjarstva i hipodroma dugog 1,4 km koji je u nama istog trenutka probudio neodoljivu želju za oživljavanjem ranih dana NASCAR-a. No, vratimo se na automobile — od Amerikanaca proizvedenih u prvim decenijama dvadesetog veka poput Studebaker Roadstera iz 1922. godine i Forda T otvorenog krova, preko legendi domaće industrije, pa sve do nekih ređe viđanih automobila poput obe verzije Lancie Fulvie, kabriolet verzije Peugeota 304 i prve generacije Vauxhall Victora, subotički skup je ponudio odličan presek svih epoha svetskog i evropskog automobilizma. Drugi dan skupa završio se pred platoom bazena Prozivka, koji je i ovog puta jedva primio sve učesnike.

www.gat.subotica.info

www.booking.com/hotel/rs/restaurant.sr.html

Na samo 900 metara od srca grada, u Gundulićevoj 42, krije se restoran i prenoćište “Gat” koji nas je prilikom ove posete Subotici besplatno i ljubazno ugostio. Želimo još jednom da im se zahvalimo i toplo preporučimo svima koji putuju u ovaj najseverniji srpski grad. Drugi dan skupa smo dočekali odmorni i siti, te se zaputili pred subotičku gradsku kuću, dragulj mađarske secesije sagrađen za samo dve godine, od 1908. do 1910. Dok su oldtajmeri u gustom hladu zdanja privlačili pažnju Subotičana, u jednako impresivnoj svečanoj sali gradske kuće upriličen je kratki koncert, posle kog je predsednik kluba Teufik Isaković učesnicima, ali i najvernijim posetiocima subotičkih skupova dodelio prigodna priznanja. Još jednom, drugu godinu za redom, iz Subotice smo se vratili prepuni utisaka i zapažanja vezanih za gotovo besprekornu organizaciju skupa i njegovu masovnost.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments