fbpx
Menu & Search

1961 – ’69. Zastava 620 – UPIT

1961 – ’69. Zastava 620 – UPIT

Ako ste nas baš redovno pratili, onda se možda sećate da smo već jednom pisali o lakom Zastavinom kamionu pod oznakom 615 koji je nastao iz saradnje sa Fiatom. Iako je do pre desetak godina bio nešto češće viđan na putevima, danas to već nije slučaj, pa kada oglasni prostor upotpuni jedan restauriran primerak, onda to svakako ne možemo da propustimo.

Međutim, u odnosu na prethodni komad ovaj današnji sadrži neke razlike. Pre svega, prvo što možemo da uočimo po fotografijama je da se radi o verziji sa četvoro vrata što je odlika modela 620, pravljenog isključivo u Zastavi. S obzirom da su se Zastava 615 i 620 proizvodili od početka šezdesetih godina prošlog veka, navedena 1953. kao godina proizvodnje nas pomalo zbunjuje, jer se tada model pravio samo u Fiatu i to jedino sa dvoje vrata. Pretpostavljamo da je prodavac pogrešio pri unosu godine. U odnosu na 615, model 620 je uvećanjem ukupne dužine za 30 cm i moguće nosivosti na 2 tone izašao iz B kategorije vozila, dok je njegova verzija sa četvoro vrata zadržala istu dužinu i međuosovinsko rastojanje, s tim što mu je tovarni prostor smanjen na uštrb dodatnog reda sedišta iza vozača i suvozača.

zastava-620-tekst

Kao takav, bio je idealan za korišćenje u pojedinim državnim firmama gde je osim lakšeg tovara, bilo potrebno voziti i više od dva radnika. Državne službe današnjice teško da će koristiti jedan ovako stari kamion u svojoj službi, ali ako imate privatnu firmu čiji se prohtevi ne razlikuju mnogo od onih iz prethodne rečenice, onda je ovo pravo vozilo za vas. Uvek volimo da predložimo neko zanimljivo i staro dostavno vozilo za zvanično prevozno-transportno sredstvo vašeg privatnog biznisa, jer uz adekvatno brendiranje ne postoji čak ni teoretska šansa da budete nezapaženi, ma gde se uputili.

Bez obzira na očigledne greške u opisu oglasa, prelepa crvena boja na lepo sređenoj karoseriji, enterjer kome je posvećeno puno pažnje i legendarni status ovog kamiona na ovim prostorima, su nešto što ne bi trebalo da propustite. Jedina stvar koja može da vas odbije je cena, a nju ćete pored tačnog godišta, saznati ako se obratite prodavcu iz Ulcinja putem naznačenog telefona na samom oglasu.

Cena: Dogovor

Izvor: www.autodiler.me
Izvor fotografije iz teksta: www.zuckerfabrik24.de

1 Comment

  1. 9 godina ago

    Se jih še kdo spominja….