fbpx
Menu & Search

1955. Renault Frégate – 4.500€

1955. Renault Frégate – 4.500€

Oskudica crnogorske oldtajmer ponude nas ne sprečava da uredno proveravamo internet oglasne strane sa ekstenzijom .me. Upornost se s vremena na vreme isplati, kao što je slučaj sa današnjim pronalaskom francuskog porekla. Završetak Drugog svetskog rata podstakao je sve segmente industrije na brzi oporavak, pa su tako i automobilske pokretne trake imale težak zadatak. Renoov povratak na auto scenu desio se 1951. godine kroz model Frégate, limuzinu koja je u to vreme pripadala višoj klasi.

Njegove prefinjene zaobljene linije i dva nivoa opreme Frégate Affaires i Frégate Amiral, predstavljali su kompletnu ponudu ovog francuskog proizvođača. Osim razlika u broju maglenki i neznatnim razlikama u kabini, varijacije su postojale i u snazi motora. Na žalbe kupaca da je motor od 1996ccm slab, Reno je 1956. odgovorio nešto jačim od 2141ccm i 77 konjskih snaga, a tada se pojavio još jedan nivo opreme nazvan Grand Pavois.

Kao i većina automobila iz pedesetih godina prošlog veka, i Frégate je mučio muku sa korozijom te su preživeli primerci danas retki. Zato smo oduševljeni što smo jedan u sasvim solidnom stanju pronašli baš u Crnoj Gori. Sudeći po fotografijama, ne deluje da je na njemu bilo šta menjano uz pomoć štapa i kanapa, već da su originalni delovi na broju. Vlasnik napominje da su motor i menjač u odličnom stanju, ali da je rad na limariji i tapacirungu nešto što čeka budućeg vlasnika.

Ovako dobra baza za sređivanje i model koji se retko sreće trebalo bi da budu dovoljan motiv za svakog iskusnijeg ljubitelja oldtajmera, koji usput ne preza da se lati alata i uloži vreme i nešto novca da jedan klasik sačuva u životu.

Ukoliko ste zainteresovani, detljalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 4.500€

Izvor: www.autodiler.me
I
zvor crno-bele fotografije: www.autowp.ru

0 Comments