fbpx
Menu & Search

1957. Magirus-Deutz SH3504 – 5.000€

1957. Magirus-Deutz SH3504 – 5.000€

Kompanija Magirus GmbH otpočela je svoje istorijsko putovanje 1886. godine proizvodnjom vatrogasnih vozila, a početkom dvadesetog veka paletu proizvoda upotpunili su i kamioni i autobusi. Kreatori vatrogasnih kamiona sa mobilnim merdevinama, čiji koncept je brzo prihvatio i ostatak sveta, bili su udruženi sa motorima firme Klöckner Humboldt Deutz AG, te tako zajedno formirali dobro poznati Magirus-Deutz.

Vazdušno hlađeni četvorocilindrični Deutz dizel motori sa 5.3l i oko 90 konja, bili su veoma popularni u njihovim vatrogasnim kamionima od pedesetih do sedamdesetih godina prošlog veka sve dok Iveco nije otkupio Magirus i time obustavio čuveno bratstvo. Iako veoma bučni, ti motori su sa lakoćom mogli da dugotrajnije održavaju rad vatrogasnih pumpi bez opasnosti od pregrevanja.

Ugrađivali su ih i u ostale modele zaobljenih hauba iz pedesetih godina, a baš smo jedan Rundhauber kiper iz tog perioda, na SH 3504 šasiji, pronašli na oglasima u Hrvatskoj. U svetlo plavoj boji karoserije i crnim branikom i krilima, ovaj stari radnik nalazi se u izvornom stanju, kako to u oglasu napominje njegov prodavac. Ne samo da je stanje izvorno, već je na kamionu sve funkcionalno, tako da vam kupovina obezbeđuje opciju „sedi i vozi“. Nadamo se da će ta opcija potrajati, jer nismo sigurni koliko je lako održavati jedan ovakav kamion u našim krajevima, pogotovo ako budućem kupcu posao zavisi od svakodnevne istrajnosti vozila.

Ukoliko ste zainteresovani, jedan klik vas deli od stranice sa oglasom.

Cena: 5.000€

Izvor: www.njuskalo.hr

1 Comment

  1. 10 godina ago

    kako mogu da ojavim sliku automobila