fbpx
Menu & Search

1961. Opel Rekord P2 Coupe – Dogovor

1961. Opel Rekord P2 Coupe – Dogovor

Panoramski zakrivljena šoferšajbna Opel Olympia Rekorda iz 1957. godine bila je dovoljan razlog da se tom nazivu pridruži i fabrička oznaka P1.

Iako su A stubovi kod naslednika pravljenog od 1960. godine na istoj šasiji pokvarili panoramski pogled vozaču i suvozaču, proizvođaču nije smetalo da zvanični naziv upotpuni oznakom P2. Reč Olympia je pritom zadržana isključivo na poklopcu pretinca, te je veza sa prethodnikom, ali i sa inicijalnim modelom Olimpije iz 1937. ostala neraskidiva. Tokom trideset meseci proizvodnje, skoro 790.000 napravljenih primeraka obezbedilo je Opelu konstantno drugo mesto po prodaji iza tada još neprevaziđene Volkswagenove Bube. Osetno manje američkog stila u dizajnu ovog automobila potvrdila je celom širinom postavljena prednja usisna maska, dok su stranice automobila varirale u odnosu na to da li se radi o kupeu sa dvoja, karavanu tj. dostavnom vozilu sa troja i limuzini sa dvoja vrata.

Sa slovenačkih oglasa vam donosimo jedan odlično restaurirani Rekord P2 i to u najzanimljivijoj izvedbi u formi kupea. Auto je napravljen 1961. godine dok je za prvu registraciju, ako nije neka greška, upisan kraj 1976. godine. Pod haubom se krije 1.7 litarski agregat za čiju kilometražu je upisano tek nešto manje od 65.000. Registrovan je do aprila sledeće godine, a u opisu njegov prodavac kaže da se vozi samo tokom leta i to sunčanih dana, kao i da poseduje sertifikat oldtajmera. Fotografije pokazuju odlično tanje kako nove farbe i limarije koji sa ove distance ne deluju da imaju neki problem. Ukrasni detalji takođe deluju odlično i na broju, a ni enterijer nimalo ne zaostaje, jedino su sedišta presvučena tako da se razlikuju od orginalnih opcija ali odlično pristaju spoljnoj bordo-crnoj kombinaciji boja. Cenu ne znamo ali oni koji su zainteresovani mogu da je saznaju kontaktiranjem vlasnika.

Dok automobil ne bude prodat, originalni oglas i kontakt podatke prodavca vidite na avto.net.

Cena: Dogovor

0 Comments