fbpx
Menu & Search

1977. Jaguar XJ6 4.2L – Dogovor

1977. Jaguar XJ6 4.2L – Dogovor

Model XJ predstavalja seriju premijum luksuznih automobila prodavanih pod britanskim brendom Jaguar još od 1968. godine.

Izvorni model ujedno predstavlja poslednju Jaguarovu limuzinu koja je pravljena pod patronatom Sera Vilijama Lajonsa, osnivača kompanije, što je dodatno pomoglo ovom modelu da se visoko profiliše pred novinarima i medijskim pojavljivanjima. Proizvodnja ovog modela traje i danas, ali ćemo se mi osvrnuti na drugu seriju pravljenu od 1973. do 1979. godine. Fejslift prve serije doneo je tzv. Seriju 2 koja je na žalost bila poznata po lošem kvalitetu izrade, što se pripisuje činjenici da je Jaguar bio deo British Leyland grupe, tada zahvaćene velikim sindikalnim problemima širom industrijske Engleske, kao i problemima koji su nasleđeni u dizajnu pojedinih Lucas komponenti. Bilo kako bilo, treba pomenuti da je ovaj lepotan ispod haube nosio tri redna šestaka od kojih je svakako najpopularniji onaj 4.2L, a tu je bio i najsnažniji 5.3L V12 kojih je napravljeno 14.226 primeraka od ukupno 91.227 komada XJ Serije 2.

www.autowp.ru

Na najvećem srpskom sajtu za prodaju polovnih automobila pojavio se jedan Jaguar XJ napravljen 1977. godine. Iako ih je nekada bilo na pretek to danas nije slučaj, pa je sve teže naći neki zanimljiv klasik na oglasima. Ovaj 4.2L Jaguar to svakako jeste, a njegov prodavac navodi da auto dugo nije vožen ali je redovno paljen i garažiran. To može da opravda navode da je auto prešao tek 84.486 km. Po fotografijama bi se reklo da je u dobrom stanju uz po koju manu ili sitno ulubljenje, a slično važi i za enterijer gde je najveća mana to što su kožna sedišta ispucala. Auto se prodaje u Beogradu sa nepoznatom cenom, a nju i sve ostale detalje zainteresovani mogu da saznaju ako kontaktiraju prodavca.

Dok automobil ne bude prodat, originalni oglas i kontakt podatke prodavca vidite na polovniautomobili.compolovniautomobili.com.

Cena: Dogovor

 

0 Comments