fbpx
Menu & Search

1966. Panhard 24 CT – 8.600€

1966. Panhard 24 CT – 8.600€

Nakon jučerašnjeg Citroëna BX, danas sledi priča o najstarijem francuskom proizvođaču automobila i jednom od najstarijih generalno – Panhard et Levassor. Od osnivanja 1887. godine, bili su poznati kao dobro opremljeni automobili odlične izrade, lepo dizajnirani i puni tehničkih inovacija. Nakon prekida proizvodnje koji se poklopio sa početkom Drugog svetskog rata, proizvodnja je kasnije nastavljena kroz lagani Dyna model, koji je bio konjica današnjem predmetnom modelu.

autowp_panhard_24_ct

1964. godine, iz proizvodnog pogona izlazi nizak i moderan automobil čelične karoserije koji je u sebi nosio duh Chevy Corvaira, samo sa motorom i pogonom na prednjoj strani automobila. Dupli prednji farovi utisnuti nešto dublje unutar karoserije i prekriveni staklenim poklopcem, kasnije su usvojeni i integrisani u Citroënov DS. Vazdušno hlađenih 848 kubika bokser motora, proizvodili su šezdesetak konjskih snaga, koji su gurali ovaj četvorosedni kupe do nekih 160 km/h.

Jedan takav se danas nalazi u Sloveniji, tačnije u Mariboru. Sudeći po fotografijama, stanje automobila je zadovoljavajuće, ali je za one znatiželjne, preporučljivo i da ga uživo pogledaju, uz kako prodavac nalaže, prethodnu najavu.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 8.600€

Izvor: www.avto.net
Izvor fotografije iz teksta: www.autowp.ru

0 Comments