fbpx
Menu & Search

1965 Volkswagen T1 – 23.740€

1965 Volkswagen T1 – 23.740€

T1 je prva verzija kombi vozila proizvedena u Volkswagenu, a ujedno i prva verzija vozila zvanično nazvanog Type 2. Poput svog prethodnika označenog za Type 1 – Volkswagenove Bube, poznatije po svojim nadimcima, tako je i ovaj kombi širom sveta stekao razna popularna imena. Transporter, Kombi, Microbus, Bus, Camper su samo neki od naziva najpopularnijeg kombija u istoriji koji je obeležio i period Hipi pokreta, ali ne treba zaboraviti da je zbog dvodelne šoferšajbne, bio poznat i kao Splitscreen.

http://www.youtube.com/watch?v=F8kHU1UXvt8

Poput Bube, koristio je vazdušno-hlađeni motor čija zapremina i snaga su se tokom 17 godina proizvodnje postepeno povećavali. Kao i svako transportno vozilo, T1 je od 1950. godine pravljen u puno varijacija karoserije. Kod putničkih verzija, dominirao je osnovni model sa 11 prozora, koji su pratili modeli sa 15  i De Luks verzija sa 23, koji su kasnije korigovani na 13 i 21. Treba spomenuti i teretne i pikap varijante za koje je i više nego nepotrebno spominjati oskudicu onolikog broja staklenih površina. Nakon prestanka proizvodnje u Nemačkoj 1967. godine, Volkswagenova manufaktura u Brazilu je poslednja fabrika u kojoj se T1 proizvodio, a čija kompletna proizvodnja prestaje sa radom 31. decembra ove godine, zbog strožih bezbednosnih regulativa u toj zemlji.

U današnje vreme, stranice papirnih i internet oglasa, retko krasi pojavljivanje ovog modela Transportera. Uobičajeno je da naletimo na primerke koje su vremenski uslovi i nebriga, doveli do granice potpunog raspadanja i za koje je neophodan isključivo virtuoz među auto-limarima. Međutim, dešava se da kao što je danas slučaj, naletimo i na primerak koji je već propušten kroz šake raznih vrsta majstora i zanatlija, koji su njegovo stanje doveli do fabričkog. Današnji T1 koji se prodaje u Osijeku, u svom opisu ne nudi ništa, osim godine proizvodnje i visoke cene, ali priložene fotografije dovoljno menjaju nedostatak reči.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa, pogledajte ovde.

Cena: 23.740€

Izvor: www.njuskalo.hr

0 Comments