fbpx
Menu & Search

1982. Mercedes-Benz 300 GD – 3.470€

1982. Mercedes-Benz 300 GD – 3.470€

Zvali ga Puch G, G klasa ili G-Wagen, bez izuzetaka ćemo se složiti oko jednog — retko je koji SUV više kul od njega! Bez velikih vizuelnih promena, proizvodi se još od 1979. godine, po sugestiji iranskog šaha, koji je u to vreme bio veliki akcionar Mercedesa. Njegov razvoj je započet 1972. godine, pri čemu je Mercedes-Benz bio zadužen za dizajn a Steyr-Daimler-Puch za produkcijske planove. Njegove glavne karakteristike su i dalje kockasti dizajn i karoserija na šasiji, a jedino što se sa godinama menja je luksuz. Do 1991. godine, kada je iz 460 preimenovan u 461, G-Wagen je bio opremljen motorima skromnijih zapremina, a danas, kao što verovatno znate, dolazi i u benzinskim V8 varijacijama, pa i kao 63 AMG model, a od 2012. godine moguće je i kupiti ga kao V12 65 AMG. No, da se vratimo na stari model: da je u pitanju ozbiljan offroad automobil govori i činjenica da je G-Wagen pre početka proizvodnje testiran u Sahari, nemačkim rudnicima uglja i Arktičkom krugu. U početku, prodavao se sa mekim i tvrdim krovom na kratkoj šasiji, a na dugoj šasiji je bio nuđen sa četvora vrata i tvrdim krovom.

Najinteresantnija stvar kod ovog primerka koji se prodaje u Posušju je njegova boja — za razliku od uobičajenih crnih, bež i vojničkih zelenih, ovaj G-Wagen je crven! Pripada dodatno rafinisanoj seriji, proizvođenoj od 1981. godine. Ako vam je potreban samo dobar terenac, neće vas brinuti rđa koja se nalazi na dnu vrata prtljažnog prostora, niti oguljena farba na zadnjem desnom kraju. Osim toga, limarijski ovaj automobil izgleda zdravo, detalji su mu na mestu, a tu je i bul bar. Ipak, iznutra je znatno lošiji — prednja sedišta se ne poklapaju sa zadnjom klupom, koja je u očajnom stanju, tapacirung na suvozačevim vratima puca i odvaja se od njih. Na kontrolnoj tabli, čini se da pojedini dugmići fale, a celokupan izgled ruži moderni radio aparat. Kilometraža trolitarskog dizel motora nije navedena, ali to nikako nije kategorija koja ikoga treba da brine.

U zavisnosti od vaših očekivanja i potreba, njegova cena može i ne mora biti opravdana, a ako jeste, podatke i više fotografija nađite ovde.

Cena: 3.470€

Izvor oglasa: www.pik.ba

0 Comments