fbpx
Menu & Search

1968. Citroën 2CV – UPIT

1968. Citroën 2CV – UPIT

Kraj drugog svetskog rata, doneo je brojne promene u svetu, pa tako ni tržište automobila nije ostalo uskraćeno. Pre 1939. drumovima su krstarila uglavnom luksuznija vozila, pa je pojava VW Bube, bila prvi pomak ka motorizaciji običnog čoveka. Citroën je otišao korak dalje sa pojavom modela 2CV, što označava 2 konjske snage koje su francuskom seljaku trebalo da zamene prave konjske zaprege. Iako sa tako slabim motorom, popularni Spaček je zahvaljujući svom originalnom izgledu između ostalog, postao legendarni automobil.

Pravljen je da bude jeftin, jednostavan za upotrebu i održavanje, za raznovrsne potrebe, pouzdan, sa malom potrošnjom, a čak i za vožnju van puteva. Tokom 42 godine proizvodnje, između 1948. i 1990. godine, napravljeno je 3,8 miliona primeraka, a kada tome dodamo prvu izvedbu pretvaranja putničkog vozila u ono što danas zovemo „pikap“ – Furgon, kojih je proizvedeno oko 1,2 miliona komada, plus kompletan broj svih vozila nastalih na osnovi Spačeka, dolazimo do cifre od nekih 8,7 miliona vozila.

O Spačeku bi svakako mogli da napišemo knjigu, ali ovom prilikom, naš fokus prelazi na primerak koji smo pronašli na oglasima u Makedoniji. Verzija iz 1968. godine, daleko je odmakla od onog prvobitnog prostijeg izgleda i već postala svojevrsna ikona u to vreme. Ovaj je kompletno restauriran i njegovu cenu, ali i ostale detalje, možete saznati ako kontaktirate vlasnika.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: Dogovor

Izvor: www.reklama5.mk

0 Comments