fbpx
Menu & Search

1970 Audi 60L – Dogovor

1970 Audi 60L – Dogovor

Audijeva gama modela pod nazivom F103 označila je povratak sa imena DKW na danas poznat naziv kompanije iz Ingloštada. Nešto detaljnijom istorijom ovog modela bavili smo se u oglasu za jedan Audi 72 iz Beograda koji se i dalje prodaje po sniženoj ceni od 1.500€. U svakom slučaju, za Audi 60 koji danas predlažemo treba napomenuti da je uveden u ponudu 1968. godine, kao najslabiji model u seriji.

Ovaj Audi iz Zenice nije praćen gotovo nikakvim opisom, ali pitanja i odgovori koji se nalaze na za to predviđenom odeljku na Pik.ba oglasima otkrivaju da se automobil vozi, nezvanično se pominje cena od 20.000KM. No, pre nego što pređemo na cenu, malo o stanju. Ne treba posebno zagledati auto da bi se primetilo da je prošao kroz proces ponovnog farbanja, a fotografije lošeg kvaliteta ne prikazuju situaciju dovoljno dobro. Ipak, deluje da je ovaj Audi 60 ofarban pristojno. Dok prtljažnik izgleda uredno, motorni prostor, u kom se nalazi redni četvorocilindrični agregat od 1.5l sa 60KS, to sigurno nije. Iznutra, najveći nedostatak predstavljaju ponovno tapacirana sedišta i pod. Sa druge strane, drveni deo kontrolne table je dobro očuvan, mada nema nikakav radio, dok onaj plastični ima par pukotina na gornjoj strani. Iako je današnji Audi 60L u ovakvom stanju jedan sasvim pristojan i svakodnevno upotrebljiv klasik, njegova cena je prilično diskutabilna. Za oko 10.000€, na mobile.de se nude (i ne prodaju) mnogo bolji primerci, dok se za duplo manje novca nalaze oni nerestaurirani koji na oko izgledaju slično današnjem. Ako ponudu sa stranih oglasnih stranica proširimo i na jače modele, kao i na one sa četvora vrata, izbor je još veći i zanimljiviji! Zbog toga, mislimo da vlasniku, uz dužno poštovanje uloženog truda, prodaja neće uspeti, a ovaj oglas biramo sa ciljem da ukažemo na potrebu uvođenja pravila na regionalnom tržištu klasičnih automobila.

Ako želite da postavite pitanje vlasniku, ili kupite automobil, ceo oglas pogledajte ovde.

Cena: Dogovor

Izvor oglasa: www.pik.ba

1 Comment

  1. Zlatan
    6 godina ago

    Moj otac je imao ovakog kad sam djete bio. Kupio ga je novog u Ljubljani. U starom sistemu tih ranih 70-ti nije bilo lako kupiti auto iz izvoza, pola cjene automobila se placalo u DM. D-Marke su se obicno nabavljale od svercera ili ljudi koji su radili vani.
    Onako malo zanimljivih informacija za mladje generacije. Ovaj audi nema pravi drveni panel nego se radi o naljepljenoj tapeti. Zanimljivo je da ovaj auto poslije face-lifta 1970 u njemackoj sa 1.5 litara motorom ima 65 ks dok je kod nas u saobracajnoj pisalo 60ks, vjerovatno zvog regular goriva? Mozda neko zna?