fbpx
Menu & Search

1971. Volkswagen Type 3 Notchback – 6.865€

1971. Volkswagen Type 3 Notchback – 6.865€

Inspirisani ovonedeljnim Nasleđem u kojem smo predstavili jedan beogradski Karmann Ghia, nadovezujemo se pričom o trećem po redu tipu po Volkswagenovoj fabričkoj nomenklaturi. 1961. godina u Volkswagenu je obeležena novinom u vidu modela Type 3 koji je kao osnova poslužio i za tada osveženu verziju Karmanna Ghia – Type 34. Proizvodnja je započeta putem modela 1500 Notchback koji je svojom karoserijom ponton izgleda poslužio kao uvertira za karavan sa troja vrata koji je sa imenom Variant, odosno Squareback u Americi, stigao godinu dana kasnije. Sve to je bilo začinjeno verzijom Fastback, najlepšom varijacijom karoserije ovog modela koji je na tržište stigao 1965. godine. Iako je Fastback trebalo da odmeni Notchback, to se nije desilo jer se ovaj drugopomenuti odlično prodavao te su oba zadržana u proizvodnji sve do 1973. godine kada je nakon preko 2,5 miliona napravljenih primeraka, Type 3 otišao u zasluženu penziju.

Iako se proizvodne cifre nisu približile Bubi, ipak solidno visoka cifra proizvedenih komada ovih vazdušno-hlađenih Volkswagenovih klasika sa motorom pozadi, osigurala je da i danas mnoge možemo videti na ulicama naših gradova, kao i na stranicama oglasa koji se bave prodajom automobila. Između ostalih, jedan Notchback iz Karlovačke regije, tačnije mesta Duga Resa, zahteva preseljenje u novu garažu. Trenutni vlasnik i prodavac se nije potrudio da opširnijim opisom poboljša izglede za prodaju svog automobila, ali se Notchback stanjem u kojem se nalazi, kvalifikovao da to uradi samostalno. Osim motora od 1600 cm³ u potpuno ispravnom i voznom stanju, fotografije nam govore da se radi o jednom veoma dobrom primerku kojeg pored odličnog stanja farbe, krasi i prustnost svih hromiranih elemenata čije stanje takođe odiše svežinom, od okvira farova, preko lajsni i VW znakova, do originalnih VW felni. Ne znamo u kakvom stanju se nalazi enterijer jer ne postoji nijedna fotografija koja bi to dokumentovala, ali će svako koga interesuje ovaj automobil, odlaskom na stranicu oglasa moći da stupi u kontakt sa prodavcem i lično pregleda vozilo.

Cena: 6.865€

Izvor: www.njuskalo.hr

2 Comments

  1. jesus robledo
    9 godina ago

    je ovaj automobil i dalje na prodaju ?

    • 9 godina ago

      Na kraju teksta svakog oglasa kliknite na crvenu reč „oglas“ ili „oglasa“ da biste otišli na originalnu stranu putem koje se automobil prodaje. Ako vas ta strana ne odvede nikuda, automobil je najverovatnije prodat.