fbpx
Menu & Search

1975. Zastava 1300 – UPIT

1975. Zastava 1300 – UPIT

Neposredno nakon što je Fiat predstavio model 1300, kragujevačka Zastava se pohvalila i domaćem tržištu istoimenim modelom. Iako nije mogla da se pohvali originalnošću modela, cifra od oko 200.000 proizvedenih jedinica je za Zastavu značila puno, jer za ovaj automobil, mnogi misle da je nešto najbolje što je iz ove fabrike izašlo.

Osim nekih 7000 komada koji su završili u Kolumbiji, u najvećem broju popularno nazvanih Tristaća, uživala je domaća publika. Doduše, zbog visoke cene u početku, samo odabrani deo te publike je mogao da priušti ovaj model sa zadnjim pogonom, dizajnom inspirisanim Chevrolet Corvairom i obiljem hromiranih detalja. Pored motora od 1300 kubika i 65 konja, 1970. godine, tržištu je predstavljen i nešto jači od 1500 kubika i 72 konjske snage.

Danas ćemo se pozabaviti DeLuxe verzijom ovog modela koji bio bolje opremljen od standardne verzije, a konkretan primerak je fabriku napustio 4 godine pre prestanka proizvodnje 1979. Veoma redak, pogotovo u ovakvom stanju, u prvoj, prelepoj nebo plavoj boji i sa samo 23.000 pređenih kilometara, ovaj Tristać zavređuje svačiju pažnju. Vlasnik napominje da je urađeno osvežavanje mnogih mehaničkih i drugih potrošnih delova, da je od prvog dana garažiran, ali i činjenicu da sadrži fabrički „Čajavec“ radio prijemnik.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: Dogovor

Izvor: www.polovniautomobili.com

0 Comments