fbpx
Menu & Search

Okupljanje ljubitelja automobila – Plavnica

Okupljanje ljubitelja automobila – Plavnica

U subotu, 10. maja, na poznatom izletištu Plavnica na obali Skadarskog jezera, održano je prvo ovogodišnje okupljanje automobila i automobilskih zaljubljenika u Crnoj Gori. Iako je ovaj skup, koji već treću godinu za redom uspješno organizuju članovi foruma Montenegro-Racing, osmišljen prevashodno kao izložba tuning & styling automobila, ljubazni  i profesionalni domaćini  su jedan dio prostora izdvojili i za limene ljubimce iz nekih prošlih vremena, a okupljanje su uveličali i predstavnici bajkerske scene.

Po riječima organizatora,ovo okupljanje nije bilo takmičarskog karaktera, već je shvaćeno kao svojevrsna promocija tehničke i automobilske kulture, kao i poboljšanja bezbjednosti i kulture u saobraćaju.  I pored toga, ponosni vlasnici su prethodno, na radost mnogobrojnih posjetilaca skupa, brižljivo pripremili svoje automobile, a majsko sunce, koje je probudilo i dobro raspoloženje, učinilo  je da u divnom prirodnom ambijentu, punim sjajem zasija više desetina automobila i motora među kojima i petnaestak oldtajmera.

Ovaj skup je dao jedan lijep primjer  kako ljudi različitih ukusa, a kada ih vezuje ista ljubav ili strast, u ovom slučaju ona prema automobilima, mogu podjednako da uživaju na istom mjestu. Tako se na Plavnici moglo diviti tjuniranim mašinama, raznim spojlerima, zanimljivim naljepnicama, drečavim felnama, gromoglasnom ozvučenju, bučnim auspusima, trkačkim sjedištima, spuštenom oslanjanju, ali i uživati u monumentalnosti Jaguara MK IX, neodoljivom šarmu majušnog Mini Morisa, poršeovskoj liniji Škode 110 R, genijalnoj jednostavnosti čuvene Folksvagenove Bube, mačo pojavi jednog Forda 17M V6, praktičnosti Renoa 4, prohodnosti čuvenog Jeep terenca, kao i podsjetiti na ponose jugoslovenske auto-industrije: fiću, jugića i tristaća.

Uspjehom okupljanja se potvrdila ona narodna ˝treća sreća˝, a ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas odlična sezona automobilskih skupova u Crnoj Gori.

 Autor teksta: Nebojša Raspopović
Autor fotografija: Nebojša Raspopović

0 Comments