fbpx
Menu & Search

1977 Mercedes-Benz W123 200 – 6.500€

1977 Mercedes-Benz W123 200 – 6.500€

Kada nije činio okruženje luksuznijim Mercedesima koji su prevozili Josipa Broza i državne funkcionere, ovaj model je na našim prostorima imao svoju pratnju u vidu značajnog statusnog simbola. To je bio slučaj pre svega kod srednje klase i gastarbajtera, a nešto kasnije kada su ga nasledili novi modeli ovog nemačkog giganta, njegova niža cena dozvolila mu je da se ušeta i u nešto manje imućna domaćinstva. Čak i oni manje zainteresovani poznavaoci automobilskih prilika ne samo da su čuli za njegova nezvanična ovdašnja imena, već i znaju dosta o njegovom kvalitetu i istrajnosti. Time smo se već jednom pozabavili putem oglasa za model sa najčešćim dizel motorom (200D) koji nam je poslao jedan od naših čitalaca, te sada možemo da se posvetimo primerku koji takođe čeka novog vlasnika.

Iako je čak i milion kilometara za njega šala, onda je 71.000 na satu nešto što možemo da vodmo kao testiranje u fabričkom krugu. A upravo toliko je prešao ovaj beogradski primerak neprevezađenog domaćeg vozila, ovoga puta sa benzinskim motorom. Naravno, takvu kilometražu prate i drugi aspekti na koje kupci polovnih, ali i starih vozila obraćaju pažnju. Fabričko stanje njegove mehanike i limarije upotpunjuje i podrazumevana originalna prva boja, vetrobrani, pa čak i fabričke gume. Osim redovnih servisa, prodavac tvrdi da na njemu nikada ništa ozbiljnije nije rađeno, a s obzirom da je non-stop garažiran video je manje kiše od njegovog vlasnika. Štofani enterijer je takođe skoro netaknut, a na fotografijama, primetno je i postojanje fabričkog Becker radio prijemnika.

Za sve ljubitelje oldschool klasika čiji budžet to dozvoljava, pred vama je automobil koji uz redovan servis može da vas služi nekoliko decenija. Pre nego što svratite na stranicu oglasa po kontakt podakte, očistite svoje garažu i napravite mesta za novog četvorotočkaša-saputnika.

Cena: 6.500€

Izvor: www.polovniautomobili.com

0 Comments