fbpx
Menu & Search

1981. Mercedes-Benz W123 200D – 1.600€

1981. Mercedes-Benz W123 200D – 1.600€

Automobil koji je na prostoru bivše Jugoslavije, kao najvažnije aksesoare imao jamboliju na sedištima i potkovicu koja krasi masku hladnjaka, a kod vozača veliki zlatni prsten i zlatnu navlaku za zub, postao je nezaobilazan deo ovdašnjeg nasleđa. Pomalo karikiram, ali  ne preterujem ako kažem da je W123 bio sve i svja! Statusni simbol, taksi vozilo, dostavno vozilo, automobil konzulata, služio je i za prevoz građevinskog materijala, da pređete preko bilo kog terena, odete na more i slično.

Svi koji su i dalje u voznom stanju, obrnuli su nekoliko krugova na pokazivaču pređenih kilometara, a kada bilo koji servis dođe na red, dovoljno je da svratite na najbliži otpad. Ovaj automobil je još u startu prepoznat od strane kupaca kao neuništiv i pouzdan, pa su zaposleni u proizvodnji kompanije Mercedes imali pune ruke posla. Od porudžbine do trenutka isporuke, neretko se čekalo jako dugo, pa su radnici unutar kompanije koji su imali povlašćen status pri kupovini, ujedno postajali i preprodavci.

Pored šireg spektra motora i nekih 2,7 miliona proizvedenih primeraka, kod nas je najčešća varijanta bila ona sa oznakom 200D. Još kada naiđete na primerak koji nema aksesoare s početka teksta, već je fabrički očuvan ili sređen sa ukusom poput primerka za prodaju koji nam je poslao naš čitalac, onda tome morate da pridate određeni značaj. Kako prodavac kaže, 5,5 litara na 100 kilometara otvorenog puta, ili 8 po gradskoj vožnji, dovoljni su aduti da vam pored spoljnog izgleda, privuku pažnju i zainteresuju vas za ovaj svetski priznati klasik.

Cena: 1.600€

Ukoliko ste zainteresovani, prodavca kontaktirajte na:
(00381) 062 151 9995

0 Comments