fbpx
Menu & Search

1982. Peugeot 604SL – Prodat

1982. Peugeot 604SL – Prodat

Globalizacija i unificiranost svega debelo se odrazila i na automobilsku industriju gde je danas jako malo prostora ostalo za lični pečat proizvođača. Iz toga nije isključen ni Peugeot čija sadašnja ponuda vozila jedva da opravdava poštovanje koje lav na prednjoj maski očekuje. Estetika je podređena širokim narodnim masama, a performanse skoro i da su nestale, pa se stoga danas vraćamo u prošlost kompanije koja nosi neuporedivo više slave i podsećamo se najluksuznije limuzine ovog brenda. Model 604 čiji dizajn oštrih ali elegantnih linija potpisuje Pininfarina, pojavio se 1975. i proizvodio se narednih 10 godina u oko 150.000 primeraka. Kritika ga je prihvatila odlično, ali tržište i ne previše jer osim bolje nemačke ponude u istoj klasi, tadašnja naftna kriza nije previše tolerisala ponudu motora koju su činili dva V6 benzinca od 2.7L i 2.8L kao i dva redna četvorocilindrična 2.3L i 2.5L turbo dizel motora.

Prethodni pasus predstavlja uvertiru zapisanu nakon što je u inbox naše Fejsbuk stranice stigao jedan 604 koji se prodaje. Nenad iz Novog Sada nam se javio sa molbom da u našem oglasniku objavimo da prodaje vozilo sa vrlo malo kilometara na satu, koje se nalazi u besprekornom stanju i da je redovno garažirano. Ovaj Peugeot 604 SL prešao je manje od 25.000 kilometara jer je kako Nenad kaže, vožen samo u posebnim prilikama. Radi se o primerku koji nosi slabiji od dva V6 benzinca iz ponude, onaj sa 2.7L. Uz kratak opis, dobili smo i desetak fotografija automobila na kojima se ispred pomenute garaže vidi prilično dobro sačuvan automobil za koji osim nekoliko mana poput ulubljenja i ogrebotine na desnom prednjem krilu, nemamo previše zamerki. S druge strane, za enterijer nemamo nijednu zamerku jer sve deluje jako sveže i skoro pa novo, uz minimalne tragove korišćenja. Fotografije i opis otkrivaju dovoljno da zainteresovani pozovu Nenada i lično provere stanje vozila.

Cena: Prodat (3̶0̶0̶0̶€̶)

2 Comments

  1. Luka
    7 godina ago

    Izuzetno rijedak primjerak IMV Austin 1300 iz 1972 godine, komplet restauriran 2009 godine. Kod restauracije je komplet rastavljen i svaki detalj je raden sto imam dokaz nekoliko stotina fotografija. Prodajem samo ozbiljnom kupcu koji zna sta je Austin. Cijena 4300 €

  2. top gun
    7 godina ago

    slomljena rucica menjaca i donji levi deo instr. table