fbpx
Menu & Search

1980. Ford Capri Mk 3 – 7.880€

1980. Ford Capri Mk 3 – 7.880€

Ukoliko ste, nakon današnjeg fantastičnog sarajevskog Caprija, odlučili da potražite sličan model, predlažemo vam da pažljivo pročitate sledeće redove.

Modernizovanje, tada već čuvenog Caprija, značilo je, nažalost i „eskortizovanje“ spoljašnjosti istog. Završnica „Projekta Karla“, otelovljena je u modelu Mk 3, 1978. godine. Ipak, modifikovana spoljašnjost donela je bolju aerodinamiku, te samim tim veću brzinu i ekonomičnost. Kao i kod starijih modela, ovaj poslednji je nudio širok spektar motora, uz novitet u vidu automatskog menjača. Vrhunac ponude predstavljali su v6 motori od 3.000 kubika, 3.0 S modeli, koji su osvojili mnogo više kupaca upareni sa automatskim menjačem.

Tokom 1981. godine, 3.0 V6  je zamenjen novim 2.8 motorom sa tada revolucionarnim direktnim ubrizgavanjem. Novi agregat je prvobitno praćen zastarelim četvorostepenim, koga je ubrzo zamenio novi petostepeni menjač. Pomenuta promena je takođe ispraćena velikim interesovanjem, koje je zateklo čak i menadžment Forda, prolongiravši planiranu proizvodnju. Uvidevši značaj Mk3, Ford je nastavio da potresa tržište mnoštvom ograničenih serija, među kojima se izdvaja 2.8 Turbo, koji je isporučivao 190 ks, 30 više od standardnog modela.

Capri se sve do 1986. proizvodio u Nemačkoj, Belgiji i Velikoj Britaniji, gde je bio i najpopularniji sportski automobil tadašnjice. U prilog tome potrebno je istaći i zvaničan podatak Odeljenja za bezbednost VB, po kome je Capri bio, među četvorotočkašima, najčešča meta kradljivaca. Očigledno je da su konstruktori napravili sjajan kompromis između performansi i sigurnosti.

Sve predstavljene karakteristike moći ćete doživeti ukoliko se odlučite na kupovinu modela 2.3 V6, koji vas kompletno restauriran čeka u Prelogu, u Hrvatskoj. Po rečima vlasnika, automobil je u izvrsnom stanju. Nažalost, ponuđena je samo jedna fotografija, po kojoj primećujemo neoriginalne felne. Sve ostale informacije možete dobiti ovde.

Cena: 7.880€

Izvor oglasa: www.njuskalo.hr

0 Comments