fbpx
Menu & Search

1980. Porsche 924 – Dogovor

1980. Porsche 924 – Dogovor

Kao naslednik modela 914, Porsche 924 doneo je radikalan zaokret u kompaniji koja je tada predstavila svoj prvi automobil sa motorom postavljenim napred.

Novi Porsche sa dna ponude bio je razvijan uz veliki upliv Volkswagena, što je za krajnji rezultat imalo automobil sa vodeno hlađenim redni četvorocilindričnim motorom iz Audi/VW game. Porsche 924 predstavljen je javnosti 1976. godine i u prodaji se održao do 1988. godine. Danas, 924 je najjeftinija ulaznica u svet klasičnih Porschea i zahvalan moderni klasik za svaki dan, dok pojedine verzije poput 924 Turbo i 924 Carrera GT zavređuju pažnju kolekcionara.

Porsche 924 je bio čest automobil na ulicama tokom kasnih devedesetih i dvehiljaditih godina, te se danas neretko pojavljuje i na oglasnim stranicama u regionu. Jedan primerak iz Visokog ilustruje pojavu karakterističnu za većinu dostupnih sportskih automobila, a to je želja da se njihov izgled učini bržim i potentnijim nego što zaista jeste. Ipak, kako je ovaj 924 spolja u veoma dobrom stanju, zažmurićemo na kozmetičke intervencije poput crnih sočiva stop svetala. Dok ovaj Porsche spolja prati fabrički izgled, unutra to nažalost nije slučaj. Naime, enterijer ovog 924 bio je žrtva Tuning&Styling perioda, što se ogleda u setu modifikacija table, sedišta i volana koje ruže celokupni utisak. Njegov prodavac navodi da je automobil u mehanički odličnom stanju, dok nema podataka o kilometraži njegovog 2.0l motora. S obzirom na to da enterijer zahteva opsežna ulaganja, konačni sud zavisi direktno od tražene cene koja sigurno nije niska, ali uz određene korekcije može da bude svakodnevno upotrebljiv klasik sa pouzdanom mehanikom i relativno niskim troškovima održavanja.

Dok automobil ne bude prodat, originalni oglas i kontakt podatke prodavca možete pronaći na olx.ba

Cena: Dogovor

1 Comment

  1. almir
    4 godine ago

    Slucajno sam vlasnik ovoga Porschea 924 i mogu reci da je dosao na red i enterijer,koji sam vratio u njegovo stanje.Iskreno ni ja nisam bio zadovoljan kako je prije bilo,ali sad je mnogo bolje.Pozz