fbpx
Menu & Search

24 sata elegancije 2018.

24 sata elegancije 2018.

Pre tačno pet godina, reportažom sa manifestacije 24 sata elegancije otpočeli smo Autoslavia putovanje. Naš prvi mali jubilej proslavili smo na osmom izdanju ovog tradicionalnog događaja koji u Beograd donosi krem svetskog automobilskog nasleđa. Dvodnevna izložba zatvorenog i otvorenog tipa i ove godine je ugostila kolekcionare iz Slovenije i Italije, uz prateći program koji je slavio 70. rođendan Porschea, te predstavljanje nove Audijeve game sa posebnim akcentom na model Q8.

Uz probrane automobile iz Srbije i premijerno pojavljivanje , na gala večeri povodom otvaranja manifestacije izloženi su luksuzni automobili stranih gostiju. Među njima su se izdvajali Alfa Romeo Giulietta SV Speciale Molteni iz kolekcije Korada Lopresta, zatim Lancia Aurelia B24 Convertible Đulijana Bencija i Alfa Romeo 1900 Sprint. Britanski luksuz ogledao se u tri Rolls-Roycea: tamnocrveni Corniche, Silver Shadow HJ Mulliner Drophead Coupé i Silver Wraith. Goste iz Slovenije predstavljao je i jedan Ford A Doctor Coupé, a kao potpuna egzotika u malom pakovanju, pred Belim dvorom se našao i Amilcar, minijaturni francuski sportski automobil otvorenog krova.

Drugog dana događaja, u prostoru iza zgrade Geozavoda okupilo se preko pedeset automobila, uz pojačanje iz Slovenije i još domaćih vlasnika oldtajmera. Tom prilikom, održan je izbor za titulu pobednika ovogodišnje manifestacije i to je bila Alfa Romeo Giulietta SV Speciale Molteni. Iz godine u godinu, 24 sata elegancije dokazuje da Srbija može biti destinacija na evropskoj automobilskoj mapi, te organizatorima još jednom čestitamo na besprekorno organizovanom događaju.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments