fbpx
Menu & Search

3. Međunarodni skup starovremenskih vozila – Bar 2019.

3. Međunarodni skup starovremenskih vozila – Bar 2019.

Ovogodišnji 3. susret Oldtimer cluba Bar doveo je pojedine učesnike prošlonedeljne 11. Balkanske Minijade putevima Bosne i Hercegovine do crnogorskog primorja. Sličan recept ali drugačijom rutom primenili smo i mi kada smo u petak krenuli put Bara. Citroen CX Break, Cadillac Fleetwood Brougham i Autobianchi A112 bez greške su izgurali promene nadmorskih visina i krivina srpskih, bosanskih i crnogorskih magistrala, te smo ovo sjajno putovanje krunisali druženjem sa našim domaćinima u barskom Restoranu BB.

Iako im je ovo tek treći susret, Oldtimer club Bar pokazao je ogroman potencijal već u subotu izjutra kada smo pred početak relija između dve čarobne obale ugledali najveći broj starovremenskih vozila na ovom skupu do sada. Učesnici iz svih zemalja nekadašnje Jugoslavije ali i po prvi put iz Mađarske, formirali su kolonu od preko 80 vozila među kojima je bilo desetak motocikala i uputili se od hotela Sidro ka Virpazaru, a nedugo zatim i laganom vožnjom krivudavim putevima koji prate obalu Skadarskog jezera.

I pored visoke temperature i delimično lošijeg puta koji nije prijao automobilima sa tvrđim ogibljenjem, kolona oldtajmera stigla je u Livare, skriveni kutak podno Rumije gde je organizator za sve učesnike organizovao okrepljenje i odmor. Nakon što su učesnici rashladili sebe ali i motore svojih ljubimaca, vožnja je nastavljena sve do Velike plaže u Ulcinju gde je pored ručka bilo i dovoljno vremena za kupanje. Veče je sada već tradicionalno rezervisano za defile gradom i izložbu u ulici Vladimira Rolovića te su uz dodelu priznanja najboljim automobilima, ali i uz dve sjajne svirke Ansambla Toć i YU Grupe, učesnici i građani Bara uživali do kasno u noć.

Iako smo kao i mnogi drugi koji su došli izdaleka morali da krenemo kući u nedelju prepodne, preostali deo automobilista i ove godine je iskoristio priliku da uz stručno vođenje kustoskinje Ivane Dabanović obiđe i sazna sve o srednjovekovnom utvđrnju Starog Bara. Time je i ovaj treći susret jednog od najmlađih ovdašnjih oldtajmer klubova završen uspešno, te se kvalifikovao u oldtajmer okupljanja za čiji program skupa se ne pita, već unapred potvrđuje dolazak!

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autori fotografija: Miloš Nikodijević, Filip Žarković i Stefan Miladinović

0 Comments