fbpx
Menu & Search

5. Balkan Bus Meeting i 2. skup Buba kluba Srbija – 2015.

5. Balkan Bus Meeting i 2. skup Buba kluba Srbija – 2015.

Peti po redu Balkan Bus meeting i drugi skup Buba kluba Srbije ove godine održani su paralelno, na istom mestu i u istom periodu. Od četvrtka, 16. pa sve do ponedeljka, 20. jula, Zlatibor i kamp iza čuvenog hotela Zelenkada bili su idealni domaćini velikom broju originalnih, modifikovanih buba i mnogim Volkswagen kombijima raznih generacija. Kao i uvek, očekivanja organizatora, Buba kluba Srbije, u potpunosti su ispunjena. Rezultat njihovog rada ogleda se u činjenici da je na Zlatiboru okupljeno 127 vozila i preko 250 članova posade. Epitet međunarodnog okupljanja opravdan je učesnicima iz svih bivših jugoslovenskih republika, Bugarske, Turske, Rumunije, Grčke, Austrije pa čak i iz Australije.

Došavši u subotu ujutru, neposredno pred polazak kolone ka Mokroj Gori, pridružili smo se našem drugaru Nebojši, te smo u crvenoj „Sarajki“ iz ’74. bili legitimni učesnici paradne vožnje. Nakon asfalta, prešli smo na uskokolosečnu prugu i Šarganskom osmicom uživali u dobro poznatim predelima. Posle jedinog vozila sa prednjom vučom tog dana, družeći se sa istaknutim predstavnicima bubaša iz Crne Gore, slobodno vreme smo iskoristili obilazeći Drvengrad, a pre povratka u kamp nismo mogli da zaobiđemo gurmanski izlet u Mačkat.

Vrativši se u kamp, još jednom smo obišli sva vozila, od kojih ističemo kombi T1 iz 1966. i čuvenu „ovalku“ iz 1957, najstarije pripadnike skupa, kog su krasili i mnogobrojni Bubini T1, T2 i T3 kombiji adaptirani za duge boravke u prirodi.  Nebova Buba je, zajedno sa ostalih 126 tokom tog dana, oduševljavala sve ostale učesnike u saobraćaju, a nama pružila nezaboravno iskustvo i potvrdu Nebovih reči upućenih jednom od oduševljenih prolaznika: „Mora polako, ali stiže svuda!“

Autor teksta: Filip Žarković
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments