fbpx
Menu & Search

Bubijada – Keep on rollin’ #15

Bubijada – Keep on rollin’ #15

Nakon nedavnog sjajnog zlatiborskog druženja vazdušno hlađenih Volksvagenovih vozila, ovog vikenda, tačnije od petka do nedelje 2. avgusta, Šabac je bio domaćin 5. „Keep on rollin’“ skupa. Tradicionalno, učesnici su bili smešteni u kampu pored ostataka Bejurdelema, turskog utvrđenja iz 15. veka.

bubijada-keep-on-rollin-2015-81

Nakon što smo u Šabac stigli u petak uveče, ljubazno dočekani od strane naših prijatelja Uroša i Neba, pridružili smo se članovima skupa i doživeli fantastičnu atmosferu kojom se posebno diče organizatori – Buba klub Šabac. Članovi Kluba izrazili su zahvalnost gradu Šapcu i Turističkoj organizaciji, a naročito svim učesnicima, koji su ove godine pristigli u tačno 101 automobilu. Pored domaćina i jednog istaknutog Bubaša – gospodina koji je duboko zašao u devetu deceniju života, skup su činili gosti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine (Laktaši, Banjaluka, Bijeljina, Brčko…), Makedonije i Hrvatske (Istra i Vukovar). Najstarija Buba datira iz 1952. godine i došla je iz Užica, a naročito smo oduševljeni velikim brojem VW Kombija T1 i T2. Svi oni su, različitim personalizovanim stilovima i karoserističkim izvedbama, te fabričkim stanjem, fascinirali mnogobrojne prolaznike svih generacija u subotu u gradskoj pešačkoj zoni. Podatak kojim se Buba klub Šabac izrazito ponosi je da u Šapcu postoji oko 70 VW Buba raznih godišta, od kojih se 50 redovno viđa na ulicama grada. Koloni od stotinu „vazdušara“ smo se pridružili Miloš i ja, a dozvoljen nam je i ulazak u kamp, imajući u vidu da je naš Citroen pogonjen takođe vazdušno hlađenim motorom.

Upoznavši sjajne ljude i njihova vozila (o kojima ćete, nadamo se, imati prilike da čitate u Nasleđu), prijatnim vazduhom hlađeni agregat i mi, vratili smo se za Beograd.

 

Autor teksta: Filip Žarković
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments