fbpx
Menu & Search

1970. Austin 1300 – 1.300€

1970. Austin 1300 – 1.300€

Na talasu uspeha koji je pedesetih pokrenuo Mini, British Motors Corporation upustila se u proizvodnju čitave serije manjih porodičnih automobila okupljenih pod zajednički naziv BMC ADO16. Projekat je lansiran 1962. godine i tokom čitave sledeće decenije, ADO16 automobili su bili prepoznatljivi kao najprodavanija vozila u Velikoj Britaniji. Tri karoserije u ponudi, limuzina sa dvoja i četvora kao i karavan sa dvoja vrata, dobijali su blagi redizajn delova bitnih za razlikovanje od brenda do brenda, a pravljeni su kao Austin 1100 i 1300, Austin America, Glider i Victoria, MG 1100 i 1300, Morris 1100 i 1300, Riley 1300 i Kestrel, pa čak i u Italiji od strane Innocentija ili u Španiji od strane kompanije Authi. U tadašnjoj Jugoslaviji koja je bila u kompletnom industrijskom povoju, Industrija Motornih Vozil iz slovenačkog Novog Mesta takođe se latila sklapanja ovog modela koji je poneo iste oznake i motore poput malopre pomenutih.

Tokom našeg skorašnjeg druženja sa članovima Mini kluba Srbija i vožnje koju je predvodio jedan Austin 1300 na kome nikad ništa nije menjano, danas nam iz Splita dolazi još jedan takav primerak. Vlasnik i prodavac ovog automobila nije se previše potrudio oko opisa pa tako osim što nije navedena njegova pređena kilometraža, ne znamo čak ni koje je tačno godište. Po onome što jeste upisano, znamo da se Austin nalazi u izvornom fabričkom stanju i da je tokom čitavog svog životnog veka uredno garažirano. Fotografije nam takođe ne ostavljaju previše prostora za komentarisanje ali se ispod debelog sloja prašine nazire zdrav automobil koji ne pokazuje znake korozije, kako na karoseriji, tako ni na hromiranoj maski hladnjaka i prednjem braniku. Ako se odlučite da odete da ga pogledate i utvrdite da se auto nalazi u zadovoljavajućem stanju shodno vašim potrebama, trebalo bi da znate da prodavac nudi i dosta polovnih i novih rezervnih delova uz navedenu cenu. Zato ne čekajte previše već svratite na stranicu oglasa i kontaktirajte prodavca.

Cena: 1.300€

Izvor: www.njuskalo.hr

1 Comment

  1. Stefan Z Zdravkovic
    10 godina ago

    Do pre 5 godina su moji imali dva ovakva, jedan nije bio u voznom stanju, ali je drugi bio perfektan, relativno cesto je bio vozen. Onda smo ih prodali. Simpatican auto.