fbpx
Menu & Search

Britanski Vesnik je pronašao leto

Britanski Vesnik je pronašao leto

Od Zemuna, preko Novog Beograda i Gazele, pa do Mostara gde je put zvanično počeo kada nam se pridružio i Filip, odlazak u Paraćin je obeležila nesnosna vrućina i velike količine modernih klasika nemačke proizvodnje na svakoj benzinskoj pumpi pored koje smo prolazili. Užurbanost autoputa ubrzo je zamenio mir paraćinskih ulica. Čak i bez tačne adrese, Dejana bi bilo neverovatno lako pronaći. Iza široke ograde od kovanog gvožđa stajao je njegov crni Mercedes-Benz 170V, čija je velika hromirana maska odbijala vrele sunčeve zrake, poručujući nam da pažnje nikada nije dosta. Kako smo stigli ranije nego što smo mislili, dočekala nas je Dejanova supgura Goca, a kroz nekoliko minuta, stigao je i Dejan. Kilometri koje je u prethodnim mesecima prešao u svom kabrioletu ostavili su traga na Dejanovom preplanulom licu, a ovog puta, povod za vožnju je bila svadba. Posle pića dobrodošlice, krenuli smo put centra.

U treptaju oka, Triumph je upalio, a kratka vožnja je završena u parku posvećenom narodnom heroju Branku Krsmanoviću. Reka Crnica koja je tekla uz šetalište bila je široka tek toliko da se bez muke može preskočiti i ništa nije upućivalo na to da je pre samo nekoliko meseci preplavila veći deo grada, nanevši veliku štetu meštanima. Ipak, po ovom vedrom i sunčanom danu, Paraćin je pokazao svoje najlepše lice, kakvo se potpuno nepravedno retko nalazi na fotografijama. Dok se Miloš žrtvovao Suncu, Dejan, Filip i ja smo u zaklonu razgovarali o još jednom britanskom automobilu kog je dizajnirao Đovani Mikeloti. „To je Triumph Herald 1200 iz 1964.“ počeo je Dejan, „i to je moj drugi Herald. Pre njega sam imao Saloon, na kom tvrdi krov ili imaš ili nemaš. Žena je tada vozila Mercedes 190E, koji se pokvario, i tada nam je trebao drugi auto. Menjao sam Mercedes za plavog Triumpha, ključ za ključ. Tad je Herald već počeo da mi se dopada.“

Tražeći makaze za meki krov, Dejan je naišao na čoveka koji je delio entuzijazam prema Triumphu, ali je ipak više voleo Spitfire kog je tada restaurirao, dok je Herald bio ostavljen na pola. Plavi Triumph je tada završio u Vrnjačkoj Banji, a Dejan je kupio nezavršeni kabriolet u poznatoj zelenoj boji. Na njemu su završeni bili samo motor i farba, dok je ostatak trebalo sklopiti, a enterijer tapacirati. Tom prilikom, Dejan je Heraldu dodao paktreger i hromirane detalje sa modela Vitesse, Heraldovog većeg rođaka. Od tada, svakog leta Triumph putuje celom Srbijom, a nekoliko dana ranije se vratio sa 1.800km dugog putovanja u Burgas, u kom se održavao veliki skup oldtajmera.

Iako uživa u vožnji Heralda i skupovima koje najčešće posećuje sa sinom Ognjenom, Dejana već dugo muči činjenica da je to jedini njegov vozni oldtajmer. Naime, zbog neažurnosti i nezainteresovanosti nadležnih organa, Dejanov Mercedes-Benz nije moguće registrovati, bez obzira na svu sakupljenu dokumentaciju i konstantnu inicijativu za rešenjem ovog problema. Mercedes tako već duže vreme ne može da ponese svoje gume sa belim zidovima i ode u prvu probnu vožnju.

U toku razgovora, u parku nam se pridružio Mišel, naš drugi domaćin u Paraćinu, čiji je automobil je za preko četiri decenije prešao manje kilometara od mnogih godinu dana starih automobila. Koji je automobil Mišel dovezao i kakva je njegova priča saznaćete uskoro, a do tada uživajte u Miloševim fotografijama Dejanovog prelepog Heralda!

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments