fbpx
Menu & Search

Driving Dreams, dokumentarac koji ste oduvek želeli

Driving Dreams, dokumentarac koji ste oduvek želeli

Nekada davno, oni su vladali tržištem, a potezi njihovih ruku su odlučivali o sudbinama automobila. Marketing nije bio ispred dizajna. Granice su pomerane, nove filozofije stvarane, automobili su bili lepši nego ikada, a mnogima, pa i nama, lepši nego sada. Oni, industrijski dizajneri, bili su neopevani heroji i tvorci naših snova sa ulica i postera. Zahvaljujući Danielu Tomičiću i njegovom kolegi Đanluki Miljarotiju, priče velikih italijanskih dizajnera, krojača naših strasti, spremaju se da izađu na svetlost dana.

Njihov projekat pod nazivom Driving Dreams trenutno je u fazi snimanja. Naime, Daniel i Đanluka su do sada posetili događaje Concorso d’Eleganza Villa d’Este i Coppa Intereuropa, na kojima su razgovarali sa najčuvenijim dizajnerima, inženjerima i zanatlijama koji su njihove zamisli svojim rukama sprovodili u delo, ali i sa vlasnicima, koji su se pronašli u snovima i zamislima stvaralaca tih veličanstvenih automobila. U toku svog dosadašnjeg rada, naišli su na jednoglasno odobravanje i podršku velikih imena u dizajnu i kolekcionarstvu automobila. Ipak, put do ostvarenja ovog ambicioznog projekta i dalje nije završen, a celu filmsku ekipu čeka put do Torina, prestonice automobilskog dizajna i regije Emilija-Romanja u kojoj i dalje opstaju tradicionalne karoserističke radionice.

driving-dreams-01

Daniel i Đanluka ovaj projekat finansiraju uz pomoć istomišljenika i zaljubljenika širom sveta, te vas zbog toga pozivamo da ukoliko želite, postanete deo ovog filma. U skladu sa svojim željama i mogućnostima, donirajte određenu sumu na njihovoj IndieGoGo prezentaciji i tako pomozite u stvaranju jednog svežeg, kreativnog i već sada kultnog dokumentarca koji dolazi sa ovih prostora!

0 Comments