fbpx
Menu & Search

Concorso D’Eleganza Villa d’Este 2023.

Concorso D’Eleganza Villa d’Este 2023.

Kako se približavamo stogodišnjici ove automobilske manifestacije (1929 – 2029) sve više uviđamo koliko je Concorso d’Eleganza Villa d’Este unikatan događaj na toliko nivoa. Prvo zbog neverovatne tradicije koja je vezana za Lombardiju, centar italijanske auto industrije i dom brojnih dizajnera, karoserijskih kuća i trkačkih timova.

Drugo, zbog fantastične postavke koja je svake godine drugačija i organizatora koji se uvek trude da predstave nešto posebno, nesvakidašnje i retko viđeno a opet relevantno, lepo i vredno. Treće, zbog nestvarne lepote jezera Komo, tradicije čuvenog hotela Villa d’Este i divne atmosfere automobilskog karnevala kojom odiše cela obala kod mesta Cernobbio.

Kao i svake godine, Concorso d Eleganza Villa d Este je interesantan blend klasičnih automobila i modernih vozila i uvek je interesantno videti prošlost i budućnost automobilizma na istom travnjaku. BMW koji je godinama glavni sponzor i ovaj put je iskoristio priliku da predstavi sve M modele, interesantan coupe koncept ali i novi Rolls Royce Spectre, prvi Rolls na električni pogon. Međutim, nije samo BMW bio aktivan sa novim modelima, Pagani i Bugatti su takođe prikazali po jedan ekskluzivan automobil, a dosta pažnje je privukao i Hyundai N Vision 74 Concept koji će kako čujemo, biti predstavljen i kao serijski model. Interesantno je da je ovo prvi put da je Hyundai kao brend prisutan na Villa d’Este.

Međutim, iako je travnjak hotela sadržavao najinteresantnije automobile, to ne znači da su ostale lokacije na predivnoj levoj obali jezera Komo bile zapostavljene. U nedelju, sva relevantna vozila su bila parkirana i na prostranim travnjacima Ville Erba gde su sa jos retkih automobila i selekcijom vozila na aukciji, činila posebno interesantnu postavku. Villa Olmo je takođe bila jedan od centara ovogodišnjeg događaja jer je ekskluzivno bila posvećena Porsche modelima povodom sedamdeset petogodišnjice ove kompanije, dok je jedna od ovogodišnjih tema bila i 100 godina Le Mansa. Uz sve to, čak i u običnom saobraćaju su se mogle videti neverovatne mašine bez obzira na to što je kiša padala skoro čitav vikend. Predstaviti vam sve bi bilo nemoguće ali možemo vam dočarati delić kroz najinteresantnije automobile ovogodišnjeg događaja.

 

1933 Chrysler Custom Imperial CL

Godine 1933. Chrisler je još uvek bio mlad brend, ali je uspeo da proizvede luksuzni model koji bi mogao da parira najboljim svetskim premijum automobilima. Imperial je bio vrhunac u ono vreme i automobil koji je imao aerodinamičan dizajn, inovativna mehanička rešenja i snažan osmocilindrični motor. Ovaj konkretan primerak je jedan od poslednjih proizvedenih i ima nekoliko jedinstvenih komponenti. Međutim, uprkos tome što je bio jedan od samo 151 Imperijala napravljenih te godine, ovaj automobil je bio predmet neverovatno temeljne restauracije od strane kompanije LaVine Restorations, praćene rigoroznom dokumentacijom, na osnovu koje je i osvojio nagradu za najboljeg u klasi.

1970 Porsche 917 K

Ove godine organizatori Concours d Eleganza Villa d’Este uveli su posebnu klasu posvećenu 100. godišnjici najfantastičnije trke svih vremena – 24 sata Le Mana. Među neverovatnim mašinama poređanim u Vili d’Este i Vili Erba, Porsche 917 K je privukao najviše pažnje kao jedna od najpoznatijih legendi Le Mana. Pre svega zbog svoje takmičarske istorije (pobednik Sebringa 1970), ali i zbog neverovatne originalnosti, još uvek respektabilnih performansi,  pojave i dizajna. Zapanjio je publiku hrapavim zvukom tog boxer motora sa 12 cilindara i siluetom koja je naglašavala brzinu i Porscheove Le Mans ambicije.

1998 Porsche 911 GT1 Strassenversion

Pošto se ove godine obeležava i Poršeov 75. rođendan,  organizatori Ville d’ Este su uključili još nekoliko značajnih modela uz specijalnu proslavu u Vili Grumelo. Posetioci su mogli da vide i 911 GT1 Strassenversion. Ovaj homilogacijski special je jedan od samo 20 (otprilike) izgrađenih i jedva legalnih modela za ulicu. Ovaj automobil je bio osnova za GT1 trkački model, koji se borio protiv McLaren F1 GT-R za pobedu u Le Manu. Videti bilo koji od GT1 modela je neverovatno retka prilika a ovaj sivi primerak, u perfektno originalnom stanju je odgovarao sivim oblacima iznad jezera Komo.

1955 Lancia Florida I Coupe Pininfarina

Italija je bila središte naprednog automobilskog dizajna 50-ih godina, a dizajnerska kuca Pininfarina je bila na samom čelu. Tražeći načine da se etablira kao vrhunski proizvođač, Lancia je naručila od Pininfarine da proizvede veoma ograničenu seriju konceptnih automobila kako bi prikazala novu platformu i inovativni dizajn. Pininfarina je prihvatio izazov i 1955. predstavilo Floridu I u dva karakteristična oblika – sedan i kupe. Napravljene su samo tri limuzine i jedan kupe koji su obišli svetske izložbe automobila i nestali. Srećom, taj jedan Florida I Coupe je spašen i predstavljen na ovogodišnjoj Vili d’Este u perfektnom stanju posle detaljne restauracije.

1962 Ferrari 250 GTO

Ferrari 250 GTO ne treba posebno predstavljati, i uprkos tome što je neverovatno redak (36 napravljenih) i zapanjujuće skup (50 miliona dolara +), dobro je poznat među ljubiteljima klasičnih automobila. Međutim, videti ga lično je nezaboravan događaj, a model iz 1962. godine  predstavlja  Ferarijevo legendarno trkačko nasleđe i neverovatnu lepotu Skalijetijevog kariserije. Ovaj konkretni primerak je vožen na 24 sata Le Mana 1963. godine , i završio je na 4. mestu u ukupnom poretku. Tokom decenija je promenio nekoliko vlasnika, ali je sada predstavljen u originalnoj specifikaciji kao iz 1963. godine.

1935 Duesenberg SJ – Best of Show

U početku u vlasništvu Maharaje Holkara iz Indora, ovaj prekrasni Duesenberg SJ bio je jedan od najmoćnijih automobila svog vremena. Sa kompresorom, rednim osmim motorom koji isporučuje 320 KS, bio je obučen u zavodljivu karoseriju Gurnei Nutting roadstera. Ovaj primerak je bio jedan od retkih automobila izvezenih van SAD i prvo je isporučen u London. Posle vrlo pedantne restauracije, vratio se u Ameriku i od tada je ušao u nekoliko događaja. Međutim, lepota, performanse i originalnost ubedili su sudije u Vili d’Este da mu daju prestižnu nagradu Best of Shov.

1968 Ford GT40

Priča o GT40 i njegovom fantastičnom trkačkom uspehu je nadaleko poznata, ali lično videti stvarnu mašinu koja je osvojila Le Man i to dva puta, je posebna poslastica. Ovaj konkretan primerak su vozili Pedro Rodrigez i Lucien Bianchi, Jackie Ickk i Jackie Oliver, pobedivši u šest od jedanaest trka u kojima je učestvovao. Čak se dva puta takmičio (i pobedio) u Le Manu, 1968. i 1969. godine! Ofarban u kultnu Gulf Oil liveriju , savršeno očuvan i opremljen gromoglasnim V8 motorom, ovaj Ford GT40 je nesumnjivo bio jedna od zvezda događaja. Takođe nas je podsetio da ponovo gledamo “Ford vs. Ferrari“ da se podsetimo kako GT40 izgleda u akciji.

 

2023 BMW Concept Touring Coupe

Budući da je glavni sponzor događaja, BMV se trudi da predstavi svoje brojne klasike, ali i privlačne konceptne automobile. Ove godine, publiku je zadivio prelepi Concept Touring Coupe, kupe verzija aktuelnog Z4 Roadstera. Sa zatvorenim krovom, trećim vratima, prostranim prtljažnikom i dinamičnim dizajnom, ovaj koncept je direktan potomak čuvenog Z3 Coupea s početka 2000-ih. Još uvek se odlučuje da li će ga BMV ikada staviti u redovnu proizvodnju, ali sudeći po prijemu i oduševljenim kritikama, definitivno bi trebalo.

1961 Ferrari 250 GT California Spyder

Zanimljivo je da su na ovogodišnjoj Vili d’ Este predstavljena dva čuvena Ferrarija 250 serije. Jedan, moćni 250 GTO, promovisao je trkački aspekt ovog kultnog brenda. Ali drugi, 250 GT California Spider, simbolizovao je opušteniji i hedonistički pristup. Ovaj svetloplavi primerak bio je još uzbudljiviji jer je nekada pripadao čuvenoj francuskoj romanopisci Fransoaz Sagan. Ovaj auto je bio njen omiljeni prevoz i sama inspiracija za legendarnu izreku – „Viski, kocka i Ferrari su bolji od kućnih poslova“. Posle dugotrajne restauracije, ponovo je u svom originalnom stanju, zbog čega su mu sudije dodelile nagradu „Copa d’ Oro”.

1950 Alfa Romeo 6C 2500 SS Berlinetta “La Serenissima“

Pored prepoznatljivih automobila, Villa d Este je uvek znala da iznenadi sa nekim neverovatnim kreacijama, one-off modelima koje nikad nismo videli a koji nas očaraju svojim unikatnim dizajnom i pričom. Jedan od takvih autombila je i “La Serenissima“, Alfa Romeo 6C iz 1950 sa naprednim dizajnom i rešenjima koja su daleko ispred svog vremena. Ovaj automobil su stvorili neki od najznačajnijih dizajnera tog perioda a standardna šasija Alfe 6C je temeljno modifikovana i unapređena. Interesantno, prvi vlasnik je bio industrijalac iz Milana i “La Serenissima“ je vrlo brzo prodata u Ameriku. Nakon temeljne restauracije, ovo je prvi put da se vratila u domovinu nakon toliko decenija.

Autor teksta: Vukašin Herbez
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments