fbpx
Menu & Search

Auto e Moto d’Epoca Padova 2022.

Auto e Moto d’Epoca Padova 2022.

Izložba klasičnih Ferrarija, zlatno doba relija, začetak drumskih supermotocikala kao i velike pobede na stazi Monte Carlo, samo su deo velikog, ako ne i najvećeg dosadašnjeg sajma oldtajmera u Padovi koji je svojim 39. izdanjem ujedno i zatvorio svoje kapije za izložbu koja će se od 2023. održavati u Bolonji!

Nakon tri godine od naše poslednje posete gradu sa drugim najstarijim univerzitetom u Italiji, nije se mnogo toga promenilo. Padova je i dalje prelepa, a sajam onakav kakvim ga pamtimo. Samo ovoga puta sa verovatno najvećom postavkom vozila i najvećim brojem posetilaca. Preko 5.000 automobila činilo je jedinstvenu istorijsku kolekciju klasika okupljenih između 20. i 23. oktobra. Od hale sa oficijalnim štandovima proizvođača koji su delimično preselili svoje muzejske postavke, preko tematskih izložbi poput Zlatne ere relija, pa sve do klubova i prodajnih štandova, nijedan posetilac ili novinar nije ostao uskraćen za jedinstveno iskustvo koje jedna od najvećih evropskih manifestacija ovog tipa pruža.

Izložba klasičnih Ferrarija bila je jedna od prvih postavki koju uočite pošto prođete glavnu kapiju. Realizovana je u saradnji sa Enzo Ferrari muzejem iz Modene i na jednom mestu je prikazala dragulje koji ujedinjuju vrhunac izrade, posvećenost, tradiciju i inovativost kakvu samo Ferrari ima. Da bi opravdali povod okupljanja koji slavi 75 godina postojanja kompanije, Ferrari je doveo model 125 Sport koji je 1947. godine neslavno debitovao na trci u Pjaćenci, ali sve kasnije nadoknadio narednih nedelja kada je osvojio 6 od 13 trka na kojima je nastupio i tako najavio uspešnu istoriju marke. Izložbu je hronološki zapečatio možda i najpoznatiji i najomiljeniji automobil našeg odrastanja, neverovatni F40!

Iza izložbe Zlatno doba relija stala je Gino Macaluso fondacija za istorijska vozila koja je na jednom mestu okupila Lanciu Stratos sa Alitalia livrejom, Fiat 124 Sport Spider, Renault Alpine A110, ali i Mini Cooper S koji je osvojio finski reli 1000 Jezera. Tu pobedu prati zanimljiva priča jer se u jednom trenutku slomila kukica koja osigurava haubu te je vozač morao kroz krivine i skokove da vozi glavom izvučenom kroz prozor, obzirom da mu je pogled kroz šoferšajbnu bio kompletno blokiran. Takođe, za sve koji su izložbu propustili u Padovi neka ne očajavaju jer se fondacija postarala da sve ove automobile možete da vidite u torinskom nacionalnom muzeju do 2. maja 2023.

Kao dodatak eri istorijskih trkališta, ACI je dovezao Lanciu Fulviu HF 1600 sa brojem 14 u kojoj su legendarni Sandro Munari i Mario Mannucci osvojili Monte Carlo 1972. godine!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Nikodijević (@zlilosh_)

Jedan od najvećih utisaka na nas ostavio je monstrum iz Tehničkog muzeja Špejer! Brutus kako je nazvan, napravljen je na šasiji kamiona iz 1907. godine koja nosi avionski BMW motor dizajniran za bombardere Prvog svetskog rata, zapremine 47.000 kubika! Iako ovo vozilo nije vintage jer je napravljeno 2006. godine, neverovatnih 750 konjskih snaga koji se lancem prenose na zadnje točkove do brzine od 200 km/h je jednostavno rečeno vrhunski doživljaj za sve auto entuzijaste! Takođe našoj sreći nije bilo kraja kada smo već prvog dana sajma prisustvovali prezentaciji paljenja i grmljavine njegovog motora koja je ostavila kratkoročne posledice na naš sluh.

Berza delova, automobilije i modela u svim razmerama i ove godine je bila dovoljna da samo tu izgubite nekoliko dana, a primetan je i nastavak trenda ponude jangtajmera započet još na sajmu 2019. Iako nam je žao što ova manifestacija napušta Padovu, verujemo da će sajam u Bolonji svojim gabaritima ponuditi mogućnost za još veću i bolju izložbu i da će kao grad sa najstarijim univerzitetom u svetu postati i pravi edukativni centar za buduće generacije automobilskih entuzijasta koji će na ovom sajmu moći da vide i saznaju sve što istorija na četiri točka nudi.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autori fotografija: Nikola Stojanović i Miloš Nikodijević

0 Comments