fbpx
Menu & Search

Mini klub Srbije – Otvararanje sezone – Zlatar 2022.

Mini klub Srbije – Otvararanje sezone – Zlatar 2022.

Nakon dvogodišnje pauze tokom koje smo periodično objavljivali članke i još ređe posećivali skupove, druženje sa Mini klubom Srbije nije prestajalo ni u jednom trenutku. Jedan od najaktivnijih klubova vratio se tradicionalnom otvaranju sezone koje nas je tokom prethodnog vikenda odvelo do skoro netaknute prirode Zlatara.

Kraj zime tokom koje su članovi kluba temeljno pripremali svoja vozila isplatio se višestruko već na prvom putovanju jer su sva vozila kući stigla bez ijednog kvara. Međutim, sudbina nikada nije tako blagonaklona te su pred sam polazak dva Minija iz Niša do ranih jutarnjih časova osposobljavana za put kod našeg zajedničkog prijatelja Dejana u Auto Servisu Dexter u Resniku. Izostanak sna, nadomešćen je ogromnom voljom za lepim provodom koji je u subotu i započet jednom od najlepših vožnji poslednjih godina. Ibarskom magistralom preko Čačka, Guče, Ivanjice i Sjenice doneo nam je uživanje u svakoj krivini iza koje se pružao fantastičan pogled na prirodu Srbije.

Nakon žurke u subotu, nedelja je bila dan za povratak. Ali ne tako brz povratak. Nakon kraće vožnje kolona Minija preselila se „Kod Elka“ u želji da oči nahrani jednom od najlepših pogleda u Srbiji, te iako delimično isušeno, Uvačko jezero i dalje oduzima dah. Prolazak kroz Ivanjicu doneo je poznanstvo sa jednim do sada neotkrivenim klasik Minijem i najverovatnije još jednim budućim članom kluba. Nakon svadbarskog kupusa u Guči, povratak istim putem preko Ibarske doveo je članove kluba do zasluženog odmora, ali i do prikupljanja svih utisaka koje je još jedno nezaboravno putovanje donelo.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autor fotografija: Nikola Stojanović

0 Comments