fbpx
Menu & Search

II Lemijev memorijal – AMK Diplomat Classic i Pavlovic garage

II Lemijev memorijal – AMK Diplomat Classic i Pavlovic garage

Veliki broj ljubitelja starih automobila i poštovalaca lika i dela Milana Posaveca Lemija, okupio se u nedelju 8. maja na Novosadskom Sajmu, da se još jednom uz simnofiniju motora prisete svog nekadašnjeg saborca.

Vozila su pristizala sa svih strana, pa smo pored najviše lokalaca videli automobile iz Crne Gore, Hercegovine, Mađarske i Hrvatske te je ovaj skup tako dobio i internacionalni karakter. Preko 120 automobila, a vrlo moguće i koju desetinu  više, okupiralo je dvorište Sajma već nešto posle 10 časova, od kojih su se posebno isticali Opeli koje je Lemi svakako najviše voleo. Lagano razgledanje i susret starih prijatelja prethodio je tradicionalnom ispitu spretnosti, odnosno vožnji između čunjeva. Ono što je ovu disciplinu učinilo zanimljivijom ove godine su trke Moskviča na pedale za decu, kao i jedan Tamić koji je morao malo više da se pomuči u ovoj slalom disciplini.

I ove godine bismo jako pohvalili organizatore AMK Diplomat Classic i Pavlovic Garage na sjajno obavljenom poslu, pre svega na tematski parkiranim vozilima gde se čak brinulo da automobili budu parkirani u ravni radi lepših fotografija i pregleda automobila. Stoga se nadamo da će dati primer i drugima, kao i da je ovo početak jedne duge i lepe tradicije na mapi regionalnih oldtajmer susreta.

Autor teksta i fotografija: Miloš Nikodijević

 

0 Comments